Szybki Stroganoff

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

196

1780 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2577 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4625 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

2 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paseczki. Dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na chwilę, aby się zamarynowało. Pieczarki pokrój na cząstki.

Szybki Stroganoff - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej dobrze olej i podsmaż cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki.

Szybki Stroganoff - Krok 2

Krok 3

Dodaj oprószone mąką mięso. Całość smaż, mieszając.

Szybki Stroganoff - Krok 3

Krok 4

Wlej 300 ml wody i dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr . Duś wszystko, aż potrawa lekko zgęstnieje.

Szybki Stroganoff - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj pokrojonego w paski ogórka. Taki Stroganoff doskonale smakuje również następnego dnia. Najlepiej podawać go z pieczywem.

Szybki Stroganoff - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • danuta miniszewska

    danuta miniszewska

    Smacznie ,szybkio i tanio POLECAM

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej