6 szybkich sałatek ze świeżych warzyw
W repertuarze każdego kucharza powinno znaleźć się miejsce dla co najmniej kilku sałatek ze świeżych warzyw. Przepisy na nie zawierają składniki, które nie tylko są pełne witamin i ważnych dla zdrowia składników odżywczych, ale stanowią niezwykle barwne uzupełnienie posiłków. Świeża sałatka do obiadu pięknie będzie prezentować się obok dania głównego, niezależnie od tego, czy w planach jest rodzinny posiłek czy uroczysta kolacja. Tego typu potraw nie należy jednak traktować wyłącznie w kategorii dodatku. Umiejętnie skomponowaną sałatkę ze świeżych warzyw można z powodzeniem położyć na stole w porze lunchu albo przyjęcia. Goście będą pod wrażeniem! Zwłaszcza gdy smak warzywnych frykasów przełamiemy owocowymi akcentami. Nie bójmy się dodawać do świeżych sałatek pestek granatu, malin albo cytrusów! Sięgajmy po przepisy na sałatki ze świeżych warzyw, jeśli w domowych zapasach zgromadziliśmy dużo sezonowych produktów, ale brakuje pomysłów na ich wykorzystanie. Z naszymi poradami nie zmarnuje się nawet najmniejszy listek sałaty!
Sałatka z buraczkami i malinami
Miód, malina i świeża botwina. Miłość od pierwszego wejrzenia.Zobacz przepis
Sałatka Fitness
Świeża, lekka, chrupiąca. Na drugie śniadanie, do obiadu i dań z grilla. Sałatka uniwersalna.Zobacz przepis
Lekka sałatka ogórkowa à la tzatziki
Polska klasyka z greckim akcentem, czyli śródziemnomorska odpowiedź na mizerię.Zobacz przepis
Smaczna sałatka na grilla z pestkami granatu
Kolorowa sałatka, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do grillowanego mięsa.Zobacz przepis
Sałatka z selera naciowego
Koktajlowa kompozycja. W roli głównej delikatny seler naciowy.Zobacz przepis
Sałatka z ogórków i białej rzodkwi
Orientalna sałatka z polskich warzyw. Ogórek i biała rzodkiew, do dzieła!Zobacz przepis