
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 pęczek
150 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę rzymską oraz cykorię pokrój w grube paski. Następnie wymieszaj w dużej misce z rukolą.

Krok 2
Pomidora pokrój w ósemki, a rzodkiewki w plasterki. Ogórka przekrój wzdłuż na pół i wydrąż łyżeczką pestki. Następnie pokrój w księżyce.

Krok 3
Sałaty, cząstki pomidora, ogórka oraz rzodkiewki wymieszaj w misce, a następnie przełóż do salaterki.

Krok 4
Jogurt przelej do niedużego słoiczka, wciśnij sok z cytryny i dodaj zawartość opakowania Knorr. Zakręć słoiczek i energicznie potrząśnij kilkakrotnie, do momentu połączenia się składników.

Krok 5
Gotowym sosem polej przygotowaną sałatę, a jej wierzch posyp pokrojonym szczypiorem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Fitness
Ta sałatka idealnie sprawdzi się zarówno jako przekąska między posiłkami, jak i dodatek do obiadu. Jej przygotowanie nie jest czasochłonne, a efekt z pewnością będzie zadowalający. Masz ochotę na sałatkę fitness? Przy pomocy tego przepisu przygotujesz ją bardzo szybko. Na początek sałatkę rzymską i cykorię pokrój w grube paski, po czym wymieszaj w dużej misce z rukolą (jeśli chcesz, możesz wykorzystać też roszponkę). Następnie pokrój pomidora w ósemki, rzodkiewki w małe plasterki, a ogórka przekrój na pół i wydrąż z niego za pomocą łyżeczki pestki – na koniec pokrój go w księżyce. Wymieszaj wszystkie składniki w jednym naczyniu. Sałatka jest już prawie gotowa – wystarczy tylko przyrządzić sos. Jogurt wlej do miski, dodaj sok z cytryny i sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy. Dokładnie wymieszaj i polej warzywa. Tak przygotowaną przekąskę serwuj z chrupiącymi ziołowymi grzankami, udekorowaną posiekanym szczypiorkiem – doskonale sprawdzi się również bez dodatków. Zapisz nasz przepis na smaczną sałatkę fitness.