Sałatka z opiekanej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z opiekanej papryki

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki każdą z osobna, cebulę oraz czosnek zawiń w folię aluminiowa, upiecz przez 30 minut w nagrzanym do 190*C piekarniku. Warzywa ostudź, obierz ze skóry, paprykę i cebulę pokrój w cienkie paski, czosnek wyciśnij, rozetrzyj na pastę.

Krok 2

Posiekaj natkę pietruszki i kapary. Rozdziel liście cykorii, umyj je i zanurz w wodzie z octem na chwilę.

Krok 3

W misce połącz oliwę, pastę z czosnku, kapary sos sałatkowy Knorr z trzema łyżkami wody.

Krok 4

W powstałym sosie wymieszaj ze sobą wszystkie składanki. Sałatką z papryki nafaszeruj liście cykorii i poukładaj je na odpowiednim półmisku.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać garść rodzynek i orzechów np. pinii. Zdjęcie sałatki opiekanej z papryką zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Katarzyna Michalska.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z opiekanej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z opiekanej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z opiekanej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z opiekanej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z opiekanej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z opiekanej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z opiekanej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z opiekanej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej