Owocowa sałatka z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowa sałatka z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 opakowania

1 łyżka

null szczypt

1 opakowanie

100 gramów

50 gramów

200 gramów

100 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj włoski sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą oraz miodem.

Krok 2

Przygotuj owoce: truskawki pokrój na połówki a melona w dużą kostkę.

Krok 3

W misce połącz wszystkie składniki, delikatnie mieszając. Sałatkę polej przygotowanym sosem sałatkowym, oprósz pieprzem i podawaj – najlepiej z chrupiącym pieczywem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Sos do takiej sałatki możesz przygotować również na bazie naturalnego jogurtu.

1

Opinie o przepisie

  • Bartosz Warzecha

    Bartosz Warzecha , 16.04.2016

    The best

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Owocowa sałatka z krewetkamiOwocowa sałatka z krewetkami

Przygotuj włoski sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą oraz miodem.