
Składniki
3 łyżki
0.5 opakowania
1 łyżka
null szczypt
1 opakowanie
100 gramów
50 gramów
200 gramów
100 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj włoski sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą oraz miodem.
Krok 2
Przygotuj owoce: truskawki pokrój na połówki a melona w dużą kostkę.
Krok 3
W misce połącz wszystkie składniki, delikatnie mieszając. Sałatkę polej przygotowanym sosem sałatkowym, oprósz pieprzem i podawaj – najlepiej z chrupiącym pieczywem.

Dobra rada:
Sos do takiej sałatki możesz przygotować również na bazie naturalnego jogurtu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej