Owocowa sałatka z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowa sałatka z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 opakowania

1 łyżka

null szczypt

1 opakowanie

100 gramów

50 gramów

200 gramów

100 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj włoski sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą oraz miodem.

Krok 2

Przygotuj owoce: truskawki pokrój na połówki a melona w dużą kostkę.

Krok 3

W misce połącz wszystkie składniki, delikatnie mieszając. Sałatkę polej przygotowanym sosem sałatkowym, oprósz pieprzem i podawaj – najlepiej z chrupiącym pieczywem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Sos do takiej sałatki możesz przygotować również na bazie naturalnego jogurtu.

1

Opinie o przepisie

  • Bartosz Warzecha

    Bartosz Warzecha , 16.04.2016

    The best

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowa sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Owocowa sałatka z krewetkamiOwocowa sałatka z krewetkami

Przygotuj włoski sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą oraz miodem.