Kuchnia fusion

59 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (59)

Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO

99

łatwe

50 min.
Są takie dni, kiedy chciałoby spróbować się czegoś zupełnie innego. Co powiesz na zawijaną pierś...
Wrap BLT z soczystym kurczakiem

46

łatwe

30 min.
Uwielbiasz wrapy i tortille? Musisz wypróbować ten przepis! Wrap z kurczakiem to danie uniwersaln...
Sałatka z paluszkami krabowymi

41

łatwe

15 min.
Połączenie paluszków krabowych z kapustą pekińską zaskakuje wspaniałym smakiem. Koniecznie spróbu...
Sałatka z kaczką i gruszką

34

łatwe

30 min.
Sałatki mają to do siebie, że dobrze skomponowane składniki mogą zrobić z tego prostego dania nap...
Pieczony łosoś z sosem pomarańczowym

20

łatwe

30 min.
Połączenie smacznych rybich filetów z sosami przygotowanymi na bazie owoców cytrusowych jest świe...
Ratatouille z kiełbasą chorizo

17

łatwe

45 min.
Ratatouille to francuski gulasz warzywny, pod różnymi nazwami popularny także w innych regionach...
Kulki ryżowe

52

łatwe

90 min.
Ryżowe kulki z tuńczykiem są smaczne i dobrze prezentują się na stole, dlatego sprawdzą się jako...
Roladki lasagne

8

łatwe

50 min.
Jeśli lubisz klasyczną lasagne, koniecznie wypróbuj inny sposób jej przygotowania – w formie rola...
Łosoś z cukinią i pomidorami

15

łatwe

40 min.
Łosoś w cukinii to nie tylko sposób na wykwintny obiad, ale także na smaczną przystawkę. W połącz...
Łosoś z koprem włoskim

5

łatwe

30 min.
Łosoś to królewska ryba. Przyciąga niezwykle intensywnym, różowawym kolorem i delikatnym smakiem...
Piersi z kaczki wędzone w herbacie earl grey

12

łatwe

45 min.
Słodko-wytrawna wersja kaczki przypadnie do gustu osobom lubiącym dania o nieco orientalnym chara...
Stek z tuńczyka

14

łatwe

30 min.
Stek z tuńczyka? Brzmi oryginalnie. Dodaj do tego jeszcze cukinię, a wyjdzie danie prawdziwie ori...
Schabowy w orientalnym stylu z ziarnem sezamu i kapustą Bok Choy

5

łatwe

30 min.
Tradycyjny schabowy przyrządzamy w stylu orientalnym, z ziarnami sezamu i chrupką kapustą bok cho...
Karaibski kurczak z grilla z ananasową salsą

5

łatwe

50 min.
Egzotyczne potrawy mogą być bardzo proste w przygotowaniu – jeśli chcesz się przekonać, spróbuj k...
Soczysta pierś z kurczaka z dynią

11

łatwe

90 min.
Jesień to wprost wymarzona pora roku dla wielbicieli ciekawej i urozmaiconej kuchni. Ogromny wybó...
Sałatka Martinola

7

łatwe

15 min.
Delikatna sałata lodowa, lekko pikantna rukola, wykwintny łosoś, aromatyczny ser pleśniowy i mocn...
Krewetki na trawie cytrynowej z grillowanym czosnkiem

8

łatwe

35 min.
Pikantne danie z grilla z rybą i owocami morza powinno przypaść do gustu osobom lubiącym wyrazist...
Sandacz glazurowany sosem imbirowym

7

łatwe

30 min.
Sandacz ma bardzo delikatne mięso o jasnym kolorze, które dobrze komponuje się z wyrazistymi doda...
Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO

11

łatwe

30 min.
Popularna zupa grzybowa może być przyrządzana na wiele sposobów. Jeśli szukasz alternatywy dla kl...
Grillowane szaszłyki z warzyw marynowane w chili, kolendrze i miodzie

3

łatwe

90 min.
Szaszłyki to danie, które przygotujesz w łatwy i szybki sposób, używając ulubionych składników. W...
Sałatka Gyros

7

łatwe

60 min.
Gyros, który przywędrował do Polski z Bałkanów, robi u nas zawrotną karierę i pojawia się ciągle...
Skrzydełka inaczej

11

średnie

45 min.
Jeśli chcesz przyrządzić skrzydełka w nowy, oryginalny sposób, podaj je z gęstym serowym dipem or...
Sałatka ze szpinakiem w orientalnym stylu

6

łatwe

30 min.
Szpinak kojarzy się zazwyczaj z potrawami na ciepło. Tymczasem jego świeże listki mogą stać się p...
Pikle z curry – konserwowe ogórki z czerwonym curry z tajskim akcentem

5

łatwe

20 min.
W trakcie każdej imprezy lub spotkania towarzyskiego istotną funkcję pełnią przekąski oraz zagryz...

Ciekawostki i porady

W czym tkwi sekret gładkiej, wyrazistej w smaku zupy dyniowej? Istnieje na to wiele sposobów. Najpopularniejsze opisaliśmy w artykule poniżej.

Czytaj więcej

Jabłka da się przetworzyć na wiele sposobów. Konfitury, musy i soki owocowe – to wszystko przygotujesz z jesiennych zbiorów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kuchnia fusionKuchnia fusion

Masz dość ciągle powtarzających się smaków? Koniec z nudą i monotonią! Już dziś przywitaj na swoim stole niepowtarzalną kuchnię Fusion! Gwarantujemy, że kto raz spróbuje jej znakomitych specjałów, już nie będzie chciał przestać. Odrzuć utarte schematy! Mieszaj, łącz, doświadczaj! I pamiętaj, że kulinarnych wariacji nigdy dość! Nasze przepisy zainspirują Cię do stworzenia smacznych i oryginalnych dań. Gotowy na nowe wyzwania?

Dla kogo?

Kuchnia Fusion jest idealnym rozwiązaniem dla ludzi lubiących poznawać oraz próbować inne, niecodzienne smaki. Nowatorskie pomysły na dobrze znane nam dania to strzał w dziesiątkę dla kulinarnych odkrywców. Masz bogatą wyobraźnię i nie boisz się eksperymentów? Fusion jest właśnie dla Ciebie!

Na jaką okazję?

Fusion to okazja sama w sobie! O tym, że jej przepisy są niepowtarzalne i charakterystyczne nie trzeba nikogo przekonywać. Schabowy w orientalnym stylu, a może smażone kopytka z sezamowym dipem? Tutaj zacierają się granice kultur oraz smaków. Stwórz nową, wyjątkową jakość znanych posiłków. Z pewnością wszyscy będą zachwyceni!

Czy wiesz, że?

Fusion jest, jednym słowem, nieźle zamieszana! Kuchnia czerpie garściami z rozmaitych krajów i kultur. Ale jest też wybredna – wybiera jedynie to, co najlepsze. Łączenie przepisów ze wszystkich zakątków świata rozpoczęło się prawdopodobnie w XIX-wiecznej Ameryce. Jak doskonale wiemy, był to obszar przenikania się wielu cywilizacji i tradycji – w tym także tych kulinarnych. Dzięki temu co rusz klasyczne specjały zyskiwały nową odsłonę. Do dziś wariacjom kulinarnym nie ma końca!

Dla urozmaicenia:

Urozmaicanie to bez dwóch zdań podstawa kuchni Fusion! Ten coraz popularniejszy kulinarny trend czerpie zewsząd garściami. Kuchenne kombinacje odzwierciedlają się w składnikach dań, mieszaniu smaków, metodzie przyrządzania, a nawet sposobie podania. Im bardziej futurystyczny czy osobliwy wygląd potrawy, tym lepiej. Uruchom swoją wyobraźnię i twórz – do dzieła!