Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 sztuka
150 mililitrów
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj i porozcinaj. Nacinając mięso z jednej strony, ściągnij je na jedną stronę kości, tak aby mięso zgromadziło się tylko po jednej stronie kości.
Krok 2
Mięso oprósz dokładnie Fixem Knorr, ułóż na pergaminie i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30 minut.
Krok 3
W garnku wymieszaj śmietanę z sosem z opakowania Fixu Knorr i startym serem. Całość zagotuj, aż ser się rozpuści. Dodaj odrobinę drobno posiekanej papryczki chili. Podawaj z gorącymi skrzydełkami oraz chipsami taco.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Skrzydełka inaczej
Jeśli chcesz przyrządzić skrzydełka w nowy, oryginalny sposób, podaj je z gęstym serowym dipem oraz chrupiącymi kukurydzianymi nachosami. Takie danie sprawdzi się jako przekąska na przyjęciu lub grillu, ale możesz także podać je na kolację. Przygotowanie rozpocznij od umycia i porozcinania skrzydełek z kurczaka w taki sposób, aby całe mięso było zgromadzone po jednej stronie kości. Starannie oprósz je przyprawą meksykańską, ułóż na wyłożonej papierem blasze i piecz, aż ich skórka będzie zarumieniona i chrupiąca. Następnie przyrządź sos do skrzydełek, mieszając w rondelku kwaśną śmietanę ze startym na tarce żółtym serem, np. lekko pikantnym cheddarem lub ementalerem. Zagotuj, cały czas mieszając, aż ser całkowicie się rozpuści. Dodaj drobno posiekaną świeżą papryczkę chili, dzięki której dip nabierze pikantnego, wyrazistego smaku. Upieczone, gorące kawałki mięsa podawaj z ciepłym dipem oraz nachosami. Przyrządź smaczną i niebanalną potrawę z naszym prostym przepisem na skrzydełka inaczej.