
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 sztuka
150 mililitrów
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj i porozcinaj. Nacinając mięso z jednej strony, ściągnij je na jedną stronę kości, tak aby mięso zgromadziło się tylko po jednej stronie kości.

Krok 2
Mięso oprósz dokładnie Fixem Knorr, ułóż na pergaminie i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30 minut.

Krok 3
W garnku wymieszaj śmietanę z sosem z opakowania Fixu Knorr i startym serem. Całość zagotuj, aż ser się rozpuści. Dodaj odrobinę drobno posiekanej papryczki chili. Podawaj z gorącymi skrzydełkami oraz chipsami taco.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Skrzydełka inaczej
Jeśli chcesz przyrządzić skrzydełka w nowy, oryginalny sposób, podaj je z gęstym serowym dipem oraz chrupiącymi kukurydzianymi nachosami. Takie danie sprawdzi się jako przekąska na przyjęciu lub grillu, ale możesz także podać je na kolację. Przygotowanie rozpocznij od umycia i porozcinania skrzydełek z kurczaka w taki sposób, aby całe mięso było zgromadzone po jednej stronie kości. Starannie oprósz je przyprawą meksykańską, ułóż na wyłożonej papierem blasze i piecz, aż ich skórka będzie zarumieniona i chrupiąca. Następnie przyrządź sos do skrzydełek, mieszając w rondelku kwaśną śmietanę ze startym na tarce żółtym serem, np. lekko pikantnym cheddarem lub ementalerem. Zagotuj, cały czas mieszając, aż ser całkowicie się rozpuści. Dodaj drobno posiekaną świeżą papryczkę chili, dzięki której dip nabierze pikantnego, wyrazistego smaku. Upieczone, gorące kawałki mięsa podawaj z ciepłym dipem oraz nachosami. Przyrządź smaczną i niebanalną potrawę z naszym prostym przepisem na skrzydełka inaczej.