Skrzydełka inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka inaczej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
797 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

150 mililitrów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj i porozcinaj. Nacinając mięso z jednej strony, ściągnij je na jedną stronę kości, tak aby mięso zgromadziło się tylko po jednej stronie kości.

Skrzydełka inaczej  - Krok 1

Krok 2

Mięso oprósz dokładnie Fixem Knorr, ułóż na pergaminie i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30 minut.

Skrzydełka inaczej  - Krok 2

Krok 3

W garnku wymieszaj śmietanę z sosem z opakowania Fixu Knorr i startym serem. Całość zagotuj, aż ser się rozpuści. Dodaj odrobinę drobno posiekanej papryczki chili. Podawaj z gorącymi skrzydełkami oraz chipsami taco.

Skrzydełka inaczej  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka inaczej Skrzydełka inaczej

Jeśli chcesz przyrządzić skrzydełka w nowy, oryginalny sposób, podaj je z gęstym serowym dipem oraz chrupiącymi kukurydzianymi nachosami. Takie danie sprawdzi się jako przekąska na przyjęciu lub grillu, ale możesz także podać je na kolację. Przygotowanie rozpocznij od umycia i porozcinania skrzydełek z kurczaka w taki sposób, aby całe mięso było zgromadzone po jednej stronie kości. Starannie oprósz je przyprawą meksykańską, ułóż na wyłożonej papierem blasze i piecz, aż ich skórka będzie zarumieniona i chrupiąca. Następnie przyrządź sos do skrzydełek, mieszając w rondelku kwaśną śmietanę ze startym na tarce żółtym serem, np. lekko pikantnym cheddarem lub ementalerem. Zagotuj, cały czas mieszając, aż ser całkowicie się rozpuści. Dodaj drobno posiekaną świeżą papryczkę chili, dzięki której dip nabierze pikantnego, wyrazistego smaku. Upieczone, gorące kawałki mięsa podawaj z ciepłym dipem oraz nachosami. Przyrządź smaczną i niebanalną potrawę z naszym prostym przepisem na skrzydełka inaczej.