Skrzydełka pomidorowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka pomidorowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
356 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 opakowanie

10 sztuk

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść skrzydełka, opłucz je i osusz.

Krok 2

Następnie skrop olejem, dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Włóż skrzydełka do naczynia żaroodpornego i piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Krok 5

Następnie zalej je gotowym Fixem Knorr i piecz jeszcze 10 minut w temperaturze 150 stopni. Przed zakończeniem pieczenia posyp skrzydełka startym serem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka pomidoroweSkrzydełka pomidorowe

Oczyść skrzydełka, opłucz je i osusz.