Skrzydełka pomidorowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka pomidorowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
356 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 opakowanie

10 sztuk

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść skrzydełka, opłucz je i osusz.

Krok 2

Następnie skrop olejem, dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Włóż skrzydełka do naczynia żaroodpornego i piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Krok 5

Następnie zalej je gotowym Fixem Knorr i piecz jeszcze 10 minut w temperaturze 150 stopni. Przed zakończeniem pieczenia posyp skrzydełka startym serem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka pomidorowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka pomidoroweSkrzydełka pomidorowe

Oczyść skrzydełka, opłucz je i osusz.