
Składniki
1.5 kilograma
100 gramów
50 mililitrów
50 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj w misce Przyprawę do karkówki Knorr z ketchupem, miodem i sosem sojowym.

Krok 2
Pokrój żeberka na odpowiednie porcje i zanurz je w przygotowanej marynacie.

Krok 3
Umieść całość w załączonej do przyprawy Knorr torebce. Zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 50 minut.

Krok 4
Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę, aby opiec powierzchnie żeberek. Gotowe danie podawaj z ryżem lub ziemniakami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żeberka
Każdy mięsożerca wie, że smażone żeberka to prawdziwy przysmak. Gościły na stołach biesiadnych polskiej szlachty, były serwowane na dworach. Musi w nich tkwić jakaś kulinarna tajemnica, że w niezmienionej niemalże postaci danie to do dziś jest bardzo chętnie przyrządzane. Tajemnica ich wspaniałego smaku to naturalny miód, np. wielokwiatowy, który dodawany jest do marynaty. Miód nie tylko nadaje żeberkom delikatnej słodyczy, ale również sprawia, że pięknie się przypiekają i mają wspaniały, brązowozłoty kolor. Najlepiej, aby żeberka mogły poleżeć w marynacie przynajmniej dobę, ale jeśli nie masz aż tyle czasu, wystarczy choć godzina. Upieczone kawałeczki żeberek podawaj z ryżem i surówką ze świeżej kapusty bądź z kapustą zasmażaną. Dobrze komponują się także z frytkami i sosem barbecue lub czosnkowym.



































