Żeberka po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
239 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

413 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj, osusz i pokrój na porcje, na przykład nacinając co drugą kostkę.

Żeberka po chińsku - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj wodę, sos sojowy, ocet i miód. Dodaj teraz Fix Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Żeberka po chińsku - Krok 2

Krok 3

Przełóż do woreczka załączonego do opakowania Fix żeberka, ćwiartki cebuli oraz posiekany czosnek. Całość zalej wcześniej przygotowaną marynatą, dokładnie wymieszaj i zamknij szczelnie woreczek.

Żeberka po chińsku - Krok 3

Krok 4

Piecz według wskazówek na opakowaniu Fix. Po upieczeniu żeberka podawaj wraz z powstałym sosem, upieczoną cebulą oraz ryżem ugotowanym na sypko.

Żeberka po chińsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żeberka po chińskuŻeberka po chińsku

Żeberka po chińsku przypadną do gustu nie tylko fanom orientalnych dań. Są aromatyczne, smaczne i wspaniale prezentują się na talerzu. Aby je przyrządzić, na początek umyj żeberka, osusz za pomocą ręczników kuchennych i pokrój w grubą kostkę. W misce wymieszaj składniki marynaty: wodę, sos sojowy, ocet winny oraz miód. Dodaj do tego przyprawy i ponownie dokładnie wymieszaj. Do specjalnego woreczka do pieczenia przełóż ćwiartki cebuli oraz posiekany czosnek. Dodaj także mięso i zalej całość przygotowaną wcześniej marynatą. Potrząśnij, zamknij szczelnie woreczek, a następnie piecz przez kilkadziesiąt minut. Gotowe żeberka po chińsku podawaj wraz z powstałym sosem, upieczoną cebulą oraz ryżem ugotowanym na sypko. Bezpośrednio przed zaserwowaniem udekoruj potrawę szczypiorkiem lub natką pietruszki, a także świeżą czerwoną papryką. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj pyszne żeberka po chińsku, które doskonale sprawdzą się na wiele okazji. Mamy nadzieję, że dzięki naszym poradom kulinarne eksperymenty będą zawsze udane!