Żeberka po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Żeberka po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

213 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

255 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj, osusz i pokrój na porcje, na przykład nacinając co drugą kostkę.

Żeberka po chińsku - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj wodę, sos sojowy, ocet i miód.

Żeberka po chińsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj teraz Fix Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Żeberka po chińsku - Krok 3

Krok 4

Przełóż do woreczka załączonego do opakowania Fix żeberka, ćwiartki cebuli oraz posiekany czosnek. Całość zalej wcześniej przygotowaną marynatą, dokładnie wymieszaj i zamknij szczelnie woreczek.

Żeberka po chińsku - Krok 4

Krok 5

Piecz według wskazówek na opakowaniu Fix. Po upieczeniu żeberka podawaj wraz z powstałym sosem, upieczoną cebulą oraz ryżem ugotowanym na sypko.

Żeberka po chińsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żeberka po chińskuŻeberka po chińsku

Żeberka po chińsku przypadną do gustu nie tylko fanom orientalnych dań. Są aromatyczne, smaczne i wspaniale prezentują się na talerzu. Aby je przyrządzić, na początek umyj żeberka, osusz za pomocą ręczników kuchennych i pokrój w grubą kostkę. W misce wymieszaj składniki marynaty: wodę, sos sojowy, ocet winny oraz miód. Dodaj do tego przyprawy i ponownie dokładnie wymieszaj. Do specjalnego woreczka do pieczenia przełóż ćwiartki cebuli oraz posiekany czosnek. Dodaj także mięso i zalej całość przygotowaną wcześniej marynatą. Potrząśnij, zamknij szczelnie woreczek, a następnie piecz przez kilkadziesiąt minut. Gotowe żeberka po chińsku podawaj wraz z powstałym sosem, upieczoną cebulą oraz ryżem ugotowanym na sypko. Bezpośrednio przed zaserwowaniem udekoruj potrawę szczypiorkiem lub natką pietruszki, a także świeżą czerwoną papryką. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj pyszne żeberka po chińsku, które doskonale sprawdzą się na wiele okazji. Mamy nadzieję, że dzięki naszym poradom kulinarne eksperymenty będą zawsze udane!