
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
50 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj, osusz i pokrój na porcje, na przykład nacinając co drugą kostkę.

Krok 2
W misce wymieszaj wodę, sos sojowy, ocet i miód. Dodaj teraz Fix Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Przełóż do woreczka załączonego do opakowania Fix żeberka, ćwiartki cebuli oraz posiekany czosnek. Całość zalej wcześniej przygotowaną marynatą, dokładnie wymieszaj i zamknij szczelnie woreczek.

Krok 4
Piecz według wskazówek na opakowaniu Fix. Po upieczeniu żeberka podawaj wraz z powstałym sosem, upieczoną cebulą oraz ryżem ugotowanym na sypko.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żeberka po chińsku
Żeberka po chińsku przypadną do gustu nie tylko fanom orientalnych dań. Są aromatyczne, smaczne i wspaniale prezentują się na talerzu. Aby je przyrządzić, na początek umyj żeberka, osusz za pomocą ręczników kuchennych i pokrój w grubą kostkę. W misce wymieszaj składniki marynaty: wodę, sos sojowy, ocet winny oraz miód. Dodaj do tego przyprawy i ponownie dokładnie wymieszaj. Do specjalnego woreczka do pieczenia przełóż ćwiartki cebuli oraz posiekany czosnek. Dodaj także mięso i zalej całość przygotowaną wcześniej marynatą. Potrząśnij, zamknij szczelnie woreczek, a następnie piecz przez kilkadziesiąt minut. Gotowe żeberka po chińsku podawaj wraz z powstałym sosem, upieczoną cebulą oraz ryżem ugotowanym na sypko. Bezpośrednio przed zaserwowaniem udekoruj potrawę szczypiorkiem lub natką pietruszki, a także świeżą czerwoną papryką. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj pyszne żeberka po chińsku, które doskonale sprawdzą się na wiele okazji. Mamy nadzieję, że dzięki naszym poradom kulinarne eksperymenty będą zawsze udane!