
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
50 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj, osusz i pokrój na porcje, na przykład nacinając co drugą kostkę.

Krok 2
W misce wymieszaj wodę, sos sojowy, ocet i miód.

Krok 3
Dodaj teraz Fix Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Przełóż do woreczka załączonego do opakowania Fix żeberka, ćwiartki cebuli oraz posiekany czosnek. Całość zalej wcześniej przygotowaną marynatą, dokładnie wymieszaj i zamknij szczelnie woreczek.

Krok 5
Piecz według wskazówek na opakowaniu Fix. Po upieczeniu żeberka podawaj wraz z powstałym sosem, upieczoną cebulą oraz ryżem ugotowanym na sypko.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste żeberka w coli Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żeberka po chińsku
Żeberka po chińsku przypadną do gustu nie tylko fanom orientalnych dań. Są aromatyczne, smaczne i wspaniale prezentują się na talerzu. Aby je przyrządzić, na początek umyj żeberka, osusz za pomocą ręczników kuchennych i pokrój w grubą kostkę. W misce wymieszaj składniki marynaty: wodę, sos sojowy, ocet winny oraz miód. Dodaj do tego przyprawy i ponownie dokładnie wymieszaj. Do specjalnego woreczka do pieczenia przełóż ćwiartki cebuli oraz posiekany czosnek. Dodaj także mięso i zalej całość przygotowaną wcześniej marynatą. Potrząśnij, zamknij szczelnie woreczek, a następnie piecz przez kilkadziesiąt minut. Gotowe żeberka po chińsku podawaj wraz z powstałym sosem, upieczoną cebulą oraz ryżem ugotowanym na sypko. Bezpośrednio przed zaserwowaniem udekoruj potrawę szczypiorkiem lub natką pietruszki, a także świeżą czerwoną papryką. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj pyszne żeberka po chińsku, które doskonale sprawdzą się na wiele okazji. Mamy nadzieję, że dzięki naszym poradom kulinarne eksperymenty będą zawsze udane!