Żeberka po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

208 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

247 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj, osusz i pokrój na porcje, na przykład nacinając co drugą kostkę.

Żeberka po chińsku - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj wodę, sos sojowy, ocet i miód.

Żeberka po chińsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj teraz Fix Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Żeberka po chińsku - Krok 3

Krok 4

Przełóż do woreczka załączonego do opakowania Fix żeberka, ćwiartki cebuli oraz posiekany czosnek. Całość zalej wcześniej przygotowaną marynatą, dokładnie wymieszaj i zamknij szczelnie woreczek.

Żeberka po chińsku - Krok 4

Krok 5

Piecz według wskazówek na opakowaniu Fix. Po upieczeniu żeberka podawaj wraz z powstałym sosem, upieczoną cebulą oraz ryżem ugotowanym na sypko.

Żeberka po chińsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Żeberka duszone z cebulą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żeberka po chińskuŻeberka po chińsku

Żeberka po chińsku przypadną do gustu nie tylko fanom orientalnych dań. Są aromatyczne, smaczne i wspaniale prezentują się na talerzu. Aby je przyrządzić, na początek umyj żeberka, osusz za pomocą ręczników kuchennych i pokrój w grubą kostkę. W misce wymieszaj składniki marynaty: wodę, sos sojowy, ocet winny oraz miód. Dodaj do tego przyprawy i ponownie dokładnie wymieszaj. Do specjalnego woreczka do pieczenia przełóż ćwiartki cebuli oraz posiekany czosnek. Dodaj także mięso i zalej całość przygotowaną wcześniej marynatą. Potrząśnij, zamknij szczelnie woreczek, a następnie piecz przez kilkadziesiąt minut. Gotowe żeberka po chińsku podawaj wraz z powstałym sosem, upieczoną cebulą oraz ryżem ugotowanym na sypko. Bezpośrednio przed zaserwowaniem udekoruj potrawę szczypiorkiem lub natką pietruszki, a także świeżą czerwoną papryką. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj pyszne żeberka po chińsku, które doskonale sprawdzą się na wiele okazji. Mamy nadzieję, że dzięki naszym poradom kulinarne eksperymenty będą zawsze udane!