PRZEPISY.PL
Żeberka - autor: przepisy.pl

Żeberka

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
104
osoby dodały do Mniamlisty
104
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • liść laurowy2 szt
  • ząbki czosnku2 szt
  • duża cebula1 szt
  • tłuszcz do smażenia 80 ml
  • sól i pieprz do smaku
Żeberka – krok 1

Krok 1

Pokrojone na porcje żeberka oprósz solą i pieprzem oraz mąką, potem przemieszaj.
Żeberka – krok 2

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę.
Żeberka – krok 3

Krok 3

Na patelni rozgrzej roślinny tłuszcz do smażenia. Obsmaż żeberka na złoty kolor. Dodaj cebulę i czosnek. Smaż do lekkiego zrumienienia.
Żeberka – krok 4

Krok 4

Całość przełóż do garnka. Dodaj przyprawy oraz kostki pieczeniowe Knorr. Zalej ok. 1 litrem wody. Duś ok. 50 minut pod przykryciem.

Więcej przepisów z tym produktem

Kostka do mięs pieczeniowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

91
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
352
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
264
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
80
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie