Żeberka w sosie :) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w sosie :)

Autor: Aneczka90

ratingratingratingratingrating

8

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 łyżka

2 kilogramy

1 łyżka

1 szklanka

1 szklanka

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka świeże obsmażyć bez mąki i soli na patelni ...

Krok 2

Przełożyć do brytfanki. Z podanych wyżej składników zrobić sos i zalać żeberka .

Krok 3

Piec w żaroodpornym naczyniu 1,5 godziny pod przykryciem

Krok 4

SMACZNEGO !!!!!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej