Żeberka w sosie :) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w sosie :)

Autor: Aneczka90

ratingratingratingratingrating

8

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 łyżka

2 kilogramy

1 łyżka

1 szklanka

1 szklanka

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka świeże obsmażyć bez mąki i soli na patelni ...

Krok 2

Przełożyć do brytfanki. Z podanych wyżej składników zrobić sos i zalać żeberka .

Krok 3

Piec w żaroodpornym naczyniu 1,5 godziny pod przykryciem

Krok 4

SMACZNEGO !!!!!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w sosie :) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żeberka w coli
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej