
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w mniejsze kawałki po 3-4 kostki, oprósz obficie przyprawą do mięsa Knorr odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 2
Cebulę pokrój w piórka.

Krok 3
Żeberka umieść w żaroodpornym naczyniu przekładając cebulą. Wszystko razem wstaw do nagrzanego do 180*C piekarnika. Piecz pod przykryciem około 120 minut, aż kości z żeberek łatwo będą odchodzić od mięsa.


Dobra rada:
Żebra podawaj z ugotowanymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do mięs z rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żeberka wieprzowe z cebulą
Sposobów przygotowywania żeberek jest co najmniej kilka, a wśród nich najpopularniejszy, czyli żeberka pieczone. Nie każdy jednak podejmuje się przygotowania tego rodzaju mięsa, przede wszystkim na dość długi proces pieczenia. Warto spróbować swoich sił w przyrządzaniu żeberek z cebulą – to naprawdę nie jest skomplikowane, o czym szybko się przekonacie, robiąc mięso według naszego przepisu. Będzie tradycyjnie i pysznie!
Dla kogo?
Żeberka wieprzowe z cebulą to świetna propozycja dla każdego miłośnika mięs pieczonych.
Na jaką okazję?
Żeberka świetnie sprawdzą się w porze obiadowej, jednak pamiętajcie, że potrzebujecie dość dużo czasu, aby mięso dobrze się upiekło.
Czy wiesz, że?
Żeberka grillowane są jedną z popularniejszych potraw typowych dla kuchni amerykańskiej. Mięso, specjalnie marynowane, pieczone jest na ogniu, a następnie serwowane w postaci długich pasków.
Dla urozmaicenia:
Jaki dodatek będzie najlepszy do żeberek wieprzowych z cebulą? Oczywiście, że gotowane ziemniaki!