Żeberka pieczone z cebulką - w piekarniku: przepis | Przepisy.pl pixel

Żeberka wieprzowe z cebulą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w mniejsze kawałki po 3-4 kostki, oprósz obficie przyprawą do mięsa Knorr odstaw na kilka godzin do lodówki.

Żeberka wieprzowe z cebulą - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka.

Żeberka wieprzowe z cebulą - Krok 2

Krok 3

Żeberka umieść w żaroodpornym naczyniu przekładając cebulą. Wszystko razem wstaw do nagrzanego do 180*C piekarnika. Piecz pod przykryciem około 120 minut, aż kości z żeberek łatwo będą odchodzić od mięsa.

Żeberka wieprzowe z cebulą - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Żebra podawaj z ugotowanymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żeberka wieprzowe z cebuląŻeberka wieprzowe z cebulą

Sposobów przygotowywania żeberek jest co najmniej kilka, a wśród nich najpopularniejszy, czyli żeberka pieczone. Nie każdy jednak podejmuje się przygotowania tego rodzaju mięsa, przede wszystkim na dość długi proces pieczenia. Warto spróbować swoich sił w przyrządzaniu żeberek z cebulą – to naprawdę nie jest skomplikowane, o czym szybko się przekonacie, robiąc mięso według naszego przepisu. Będzie tradycyjnie i pysznie!

Dla kogo?

Żeberka wieprzowe z cebulą to świetna propozycja dla każdego miłośnika mięs pieczonych.

Na jaką okazję?

Żeberka świetnie sprawdzą się w porze obiadowej, jednak pamiętajcie, że potrzebujecie dość dużo czasu, aby mięso dobrze się upiekło.

Czy wiesz, że?

Żeberka grillowane są jedną z popularniejszych potraw typowych dla kuchni amerykańskiej. Mięso, specjalnie marynowane, pieczone jest na ogniu, a następnie serwowane w postaci długich pasków.

Dla urozmaicenia:

Jaki dodatek będzie najlepszy do żeberek wieprzowych z cebulą? Oczywiście, że gotowane ziemniaki!