
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w mniejsze kawałki po 3-4 kostki, oprósz obficie przyprawą do mięsa Knorr odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 2
Cebulę pokrój w piórka.

Krok 3
Żeberka umieść w żaroodpornym naczyniu przekładając cebulą. Wszystko razem wstaw do nagrzanego do 180*C piekarnika. Piecz pod przykryciem około 120 minut, aż kości z żeberek łatwo będą odchodzić od mięsa.


Dobra rada:
Żebra podawaj z ugotowanymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do mięs z rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żeberka wieprzowe z cebulą
Sposobów przygotowywania żeberek jest co najmniej kilka, a wśród nich najpopularniejszy, czyli żeberka pieczone. Nie każdy jednak podejmuje się przygotowania tego rodzaju mięsa, przede wszystkim na dość długi proces pieczenia. Warto spróbować swoich sił w przyrządzaniu żeberek z cebulą – to naprawdę nie jest skomplikowane, o czym szybko się przekonacie, robiąc mięso według naszego przepisu. Będzie tradycyjnie i pysznie!
Dla kogo?
Żeberka wieprzowe z cebulą to świetna propozycja dla każdego miłośnika mięs pieczonych.
Na jaką okazję?
Żeberka świetnie sprawdzą się w porze obiadowej, jednak pamiętajcie, że potrzebujecie dość dużo czasu, aby mięso dobrze się upiekło.
Czy wiesz, że?
Żeberka grillowane są jedną z popularniejszych potraw typowych dla kuchni amerykańskiej. Mięso, specjalnie marynowane, pieczone jest na ogniu, a następnie serwowane w postaci długich pasków.
Dla urozmaicenia:
Jaki dodatek będzie najlepszy do żeberek wieprzowych z cebulą? Oczywiście, że gotowane ziemniaki!