Bitki z żurawiną z polędwiczki wieprzowej
NOWY PRZEPIS
łatwe
122 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
130 gramów
150 gramów
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i przerostów pokrój w grube 2 cm plastry rozbij je młotkiem obficie oprósz przyprawą do mięs z rozmarynem Knorr. Następnie składając mięso na pół uformuj małe kotleciki.

Krok 2
Mięso oprósz mąką pszenna obsmaż na patelni przełóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż cebulę, gdy się zeszkli dodaj pomidora, żurawinę i 100 ml wody. Włóż na powrót mięso.

Krok 3
Wszystko razem duś pod przykryciem około 20 minut.


Dobra rada:
Gotowe bitki podawaj z kaszą gryczaną oprószone obficie natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do mięs z rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bitki z żurawiną z polędwiczki wieprzowej
Polędwiczka wieprzowa gości na naszych stołach równie często, jak kotlety. Można ją przygotować bardzo łatwo, a ogromna różnorodność, jaką zapewnia, daje wręcz nieograniczone możliwości w kreowaniu pysznych i smacznych potraw. Przykładem jest połączenie klasycznych bitek z żurawiną. Brzmi pysznie? I takie też jest danie, które chcemy wam dziś zaproponować. Wystarczy przygotować kilka podstawowych składników oraz zarezerwować sobie zaledwie 20 minut na gotowanie!
Dla kogo?
Bitki z żurawiną są propozycją dla każdego miłośnika wieprzowiny, w różnych kulinarnych odsłonach.
Na jaką okazję?
Danie idealnie sprawdzi się jako szybki obiad, także weekendowy. Bitki wzbogacą również menu imprezowe i świąteczne.
Czy wiesz, że?
Wieprzowina, w zależności od jakości, zawartości tłuszczu czy koloru mięsa, szeregowana jest w 5 różnych klasach: I, IIA, IIB, III i IV.
Dla urozmaicenia:
Bitki z polędwicy wieprzowej z żurawiną świetnie komponują się z kaszą gryczaną. Nie zapomnijcie także o akcencie estetycznym i smakowym, jakim jest świeża natka pietruszki.

































