Pieczone podudzia z pieczarkami i szalotką
NOWY PRZEPIS
łatwe
40 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
600 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki obierz z łupin przekrój na pół, pieczarki umyj w zależności od wielkości przekrój na pół lub na cztery części.

Krok 2
Umyte i osuszone mięso z kurczaka umieść w misce, dodaj cebulkę i pieczarki. Wszystko razem, dokładnie oprósz przyprawą do mięs Knorr z czosnkiem, wymieszaj. Składniki przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 3
Piecz pod przykryciem w rozgrzanym do 190*C piekarniku przez 30 minut. Po tym czasie zdejmij przykrywę piecz kolejne 20-30 minut, tak aby kurczak uzyskał złotą barwę, chrupiąca skórkę i był delikatny i soczysty w środku.


Dobra rada:
Po upieczeniu całość oprósz posiekaną natką lubczyku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do mięs z czosnkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone podudzia z pieczarkami i szalotką
Szukasz pomysłu na prosty i szybki obiad, a tradycyjnie przyrządzany kurczak już nie smakuje jak dawniej? Sprawdź naszą propozycję na pieczone uda z pieczarkami i szalotką. To nie tylko bardzo łatwa receptura, ale przede wszystkim bardzo smaczne danie, które z pewnością zagości na twoim stole na stałe. Potrzebujesz zaledwie 4 składników, które stworzą ten oryginalny posiłek.
Dla kogo?
Dla każdego, kto lubi urozmaicone, a jednocześnie nieskomplikowane oraz szybkie obiady z mięsem z kurczaka.
Na jaką okazję?
Pieczone uda z kurczaka sprawdzą się przede wszystkim jako codzienne danie obiadowe, ale są także świetną propozycją na domową imprezę.
Czy wiesz, że?
Drób jest najchętniej spożywanym mięsem w Polsce. Obok wieprzowiny zajmuje czołowe miejsce we wszystkich statystykach odnoszących się do ilości mięsa, jakie jemy w ciągu roku.
Dla urozmaicenia:
Uda z piekarnika idealnie będą smakować z posiekaną natką lubczyku.