Pierś z kurczaka z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z kurkami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

130 gramów

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrojonego w grube paski oprósz obficie Przyprawą do mięs z papryką Knorr. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Pierś z kurczaka z kurkami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmaż zamarynowane kawałki kurczaka. Gdy lekko się zarumieni przełóż go na bok. Na tej samej patelni podsmaż cebulę kurki i czosnek, gdy cebula zrobi się szklista dodaj pomidora, kurczaka. Danie podlej dwoma trzema łyżkami wody, smaż aż pomidor się rozpadnie.

Pierś z kurczaka z kurkami - Krok 2

Krok 3

Na koniec danie zapraw śmietaną.

Pierś z kurczaka z kurkami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z ryżem, lub makaronem. Oprósz je na koniec drobno posiekanym lubczykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Siekane kotlety
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z kurczaka z kurkamiPierś z kurczaka z kurkami

Mimo że sezon na świeże grzyby rozpoczyna się jesienią, kurki w sklepach dostępne są przez cały rok, dlatego danie, które chcemy wam zaproponować, przygotujecie zawsze. Jest to pierś z kurczaka, która doskonale łączy się z grzybowym smakiem. Co więcej, na zrobienie obiadu czy też kolacji nie potrzebujecie więcej niż 15 minut! To ekspresowy posiłek, który z pewnością przypadnie wam do gustu. Smacznego!

Dla kogo?

Pierś z kurczaka z kurkami to propozycja dla każdego wielbiciela grzybowych smaków. Danie spełni oczekiwania także tych z was, którzy poszukują przepisów szybkich i prostych.

Na jaką okazję?

Na każdą! Pierś polecamy nie tylko, jako urozmaicenie codziennego jadłospisu, ale także jako wspaniałą propozycję na wykwintne przyjęcie.

Czy wiesz, że?

Kurka to inaczej pieprznik jadalny. Jest to grzyb, który – jako jeden z nielicznych – nie jest atakowany przez insekty.

Dla urozmaicenia:

Idealnym dodatkiem do piersi z kurczaka jest ryż lub makaron. Aby podkreślić smak dania, można je oprószyć drobno posiekanym lubczykiem.