
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
130 gramów
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrojonego w grube paski oprósz obficie Przyprawą do mięs z papryką Knorr. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Krok 2
Na rozgrzanej patelni podsmaż zamarynowane kawałki kurczaka. Gdy lekko się zarumieni przełóż go na bok. Na tej samej patelni podsmaż cebulę kurki i czosnek, gdy cebula zrobi się szklista dodaj pomidora, kurczaka. Danie podlej dwoma trzema łyżkami wody, smaż aż pomidor się rozpadnie.

Krok 3
Na koniec danie zapraw śmietaną.


Dobra rada:
Gotowe danie podawaj z ryżem, lub makaronem. Oprósz je na koniec drobno posiekanym lubczykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do mięs z papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka z kurkami
Mimo że sezon na świeże grzyby rozpoczyna się jesienią, kurki w sklepach dostępne są przez cały rok, dlatego danie, które chcemy wam zaproponować, przygotujecie zawsze. Jest to pierś z kurczaka, która doskonale łączy się z grzybowym smakiem. Co więcej, na zrobienie obiadu czy też kolacji nie potrzebujecie więcej niż 15 minut! To ekspresowy posiłek, który z pewnością przypadnie wam do gustu. Smacznego!
Dla kogo?
Pierś z kurczaka z kurkami to propozycja dla każdego wielbiciela grzybowych smaków. Danie spełni oczekiwania także tych z was, którzy poszukują przepisów szybkich i prostych.
Na jaką okazję?
Na każdą! Pierś polecamy nie tylko, jako urozmaicenie codziennego jadłospisu, ale także jako wspaniałą propozycję na wykwintne przyjęcie.
Czy wiesz, że?
Kurka to inaczej pieprznik jadalny. Jest to grzyb, który – jako jeden z nielicznych – nie jest atakowany przez insekty.
Dla urozmaicenia:
Idealnym dodatkiem do piersi z kurczaka jest ryż lub makaron. Aby podkreślić smak dania, można je oprószyć drobno posiekanym lubczykiem.