
Składniki
100 mililitrów
2 łyżki
500 gramów
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj oliwę, sól i białe wino. Polędwiczki umyj, wysusz, zalej przygotowaną marynatą i pozostaw na 2 godziny w lodówce.
Krok 2
Wyjmij mięso z marynaty (nie wylewaj!) i pokrój na kawałki grubości 1 cm. Obtocz je w mące i krótko podsmaż z obu stron na gorącej patelni.
Krok 3
Przygotuj sos pieczeniowy wg przepisu na opakowaniu. Do gotowego dolej płyn z macerowania. Dołóż polędwiczki i duś 10-15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej