Polędwiczki duszone w jasnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki duszone w jasnym sosie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

2 łyżki

500 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj oliwę, sól i białe wino. Polędwiczki umyj, wysusz, zalej przygotowaną marynatą i pozostaw na 2 godziny w lodówce.

Krok 2

Wyjmij mięso z marynaty (nie wylewaj!) i pokrój na kawałki grubości 1 cm. Obtocz je w mące i krótko podsmaż z obu stron na gorącej patelni.

Krok 3

Przygotuj sos pieczeniowy wg przepisu na opakowaniu. Do gotowego dolej płyn z macerowania. Dołóż polędwiczki i duś 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej