
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
2 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój na cienkie, nie za długie plastry i usmaż je na rozgrzanej oliwie. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Krok 2
Sałatę po umyciu i osuszeniu porwij na mniejsze kawałki. Kukurydzę i fasolę przecedź, fasolę opłucz.
Krok 3
Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.
Krok 4
Przygotuj sos łącząc ze sobą w dużej misce oliwę, ketchup oraz sok pomarańczowy z Sosem sałatkowym Knorr. Dopraw go kilkoma kroplami Tabasco.
Krok 5
Warzywa wymieszaj z sosem, wyłóż do salaterek. Obłóż gotową sałatkę boczkiem i grzankami paprykowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej