Pikantna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój na cienkie, nie za długie plastry i usmaż je na rozgrzanej oliwie. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.

Krok 2

Sałatę po umyciu i osuszeniu porwij na mniejsze kawałki. Kukurydzę i fasolę przecedź, fasolę opłucz.

Krok 3

Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.

Krok 4

Przygotuj sos łącząc ze sobą w dużej misce oliwę, ketchup oraz sok pomarańczowy z Sosem sałatkowym Knorr. Dopraw go kilkoma kroplami Tabasco.

Krok 5

Warzywa wymieszaj z sosem, wyłóż do salaterek. Obłóż gotową sałatkę boczkiem i grzankami paprykowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Curry z soczewicy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej