Pikantna sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój na cienkie, nie za długie plastry i usmaż je na rozgrzanej oliwie. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.

Krok 2

Sałatę po umyciu i osuszeniu porwij na mniejsze kawałki. Kukurydzę i fasolę przecedź, fasolę opłucz.

Krok 3

Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.

Krok 4

Przygotuj sos łącząc ze sobą w dużej misce oliwę, ketchup oraz sok pomarańczowy z Sosem sałatkowym Knorr. Dopraw go kilkoma kroplami Tabasco.

Krok 5

Warzywa wymieszaj z sosem, wyłóż do salaterek. Obłóż gotową sałatkę boczkiem i grzankami paprykowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krupnik domowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej