Pikantna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój na cienkie, nie za długie plastry i usmaż je na rozgrzanej oliwie. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.

Krok 2

Sałatę po umyciu i osuszeniu porwij na mniejsze kawałki. Kukurydzę i fasolę przecedź, fasolę opłucz.

Krok 3

Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.

Krok 4

Przygotuj sos łącząc ze sobą w dużej misce oliwę, ketchup oraz sok pomarańczowy z Sosem sałatkowym Knorr. Dopraw go kilkoma kroplami Tabasco.

Krok 5

Warzywa wymieszaj z sosem, wyłóż do salaterek. Obłóż gotową sałatkę boczkiem i grzankami paprykowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej