
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój na cienkie, nie za długie plastry i usmaż je na rozgrzanej oliwie. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Krok 2
Sałatę po umyciu i osuszeniu porwij na mniejsze kawałki. Kukurydzę i fasolę przecedź, fasolę opłucz.
Krok 3
Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.
Krok 4
Przygotuj sos łącząc ze sobą w dużej misce oliwę, ketchup oraz sok pomarańczowy z Sosem sałatkowym Knorr. Dopraw go kilkoma kroplami Tabasco.
Krok 5
Warzywa wymieszaj z sosem, wyłóż do salaterek. Obłóż gotową sałatkę boczkiem i grzankami paprykowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































