Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem
łatwe
61 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 pęczka
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach, aż będą miękkie. Następnie odstaw do ostygnięcia. Ostudzone pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2
Jajko gotuj na twardo przez 8 minut.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i dodaj do ziemniaków. Następnie do sałatki wrzuć odcedzony groszek i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Gotową sałatkę udekoruj gałązkami koperku i ćwiartkami jajka. Możesz również dodać do niej kilka plasterków kiełbasy.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem
Sałatka z ziemniakami i groszkiem to danie, które najlepiej smakuje wiosną i latem, kiedy w sklepach królują młode ziemniaki. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby cieszyć się jej smakiem przez cały rok. Sposób przygotowania sałatki jest prosty, z powodzeniem możesz ją więc przyrządzić, nawet jeśli nie czujesz się zbyt pewnie w kuchni. Zacznij od ugotowania ziemniaków oraz jajek. W międzyczasie przygotuj pyszny sos. Przyrządzisz go łącząc ze sobą aromatyczną przyprawę Knorr oraz kremowy majonez. Delikatnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki – miękkie ziemniaki, zielony groszek (z puszki, lub mrożony) i ziołowy sos, a następnie ułóż na nich ćwiartki jajka. Gotową sałatkę udekoruj świeżym, pachnącym koperkiem, który doda jej dodatkowego smaku i koloru. Jeśli jesteś miłośnikiem mięsa to dodaj do niej kilka plasterków swojej ulubionej kiełbasy. Prawdziwa uczta dla podniebienia!