Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach, aż będą miękkie. Następnie odstaw do ostygnięcia. Ostudzone pokrój na mniejsze kawałki.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 1

Krok 2

Jajko gotuj na twardo przez 8 minut.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i dodaj do ziemniaków. Następnie do sałatki wrzuć odcedzony groszek i wszystko dokładnie wymieszaj.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 3

Krok 4

Gotową sałatkę udekoruj gałązkami koperku i ćwiartkami jajka. Możesz również dodać do niej kilka plasterków kiełbasy.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem  Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem

Sałatka z ziemniakami i groszkiem to danie, które najlepiej smakuje wiosną i latem, kiedy w sklepach królują młode ziemniaki. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby cieszyć się jej smakiem przez cały rok. Sposób przygotowania sałatki jest prosty, z powodzeniem możesz ją więc przyrządzić, nawet jeśli nie czujesz się zbyt pewnie w kuchni. Zacznij od ugotowania ziemniaków oraz jajek. W międzyczasie przygotuj pyszny sos. Przyrządzisz go łącząc ze sobą aromatyczną przyprawę Knorr oraz kremowy majonez. Delikatnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki – miękkie ziemniaki, zielony groszek (z puszki, lub mrożony) i ziołowy sos, a następnie ułóż na nich ćwiartki jajka. Gotową sałatkę udekoruj świeżym, pachnącym koperkiem, który doda jej dodatkowego smaku i koloru. Jeśli jesteś miłośnikiem mięsa to dodaj do niej kilka plasterków swojej ulubionej kiełbasy. Prawdziwa uczta dla podniebienia!