Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach, aż będą miękkie. Następnie odstaw do ostygnięcia. Ostudzone pokrój na mniejsze kawałki.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 1

Krok 2

Jajko gotuj na twardo przez 8 minut.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i dodaj do ziemniaków. Następnie do sałatki wrzuć odcedzony groszek i wszystko dokładnie wymieszaj.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 3

Krok 4

Gotową sałatkę udekoruj gałązkami koperku i ćwiartkami jajka. Możesz również dodać do niej kilka plasterków kiełbasy.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem  Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem

Sałatka z ziemniakami i groszkiem to danie, które najlepiej smakuje wiosną i latem, kiedy w sklepach królują młode ziemniaki. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby cieszyć się jej smakiem przez cały rok. Sposób przygotowania sałatki jest prosty, z powodzeniem możesz ją więc przyrządzić, nawet jeśli nie czujesz się zbyt pewnie w kuchni. Zacznij od ugotowania ziemniaków oraz jajek. W międzyczasie przygotuj pyszny sos. Przyrządzisz go łącząc ze sobą aromatyczną przyprawę Knorr oraz kremowy majonez. Delikatnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki – miękkie ziemniaki, zielony groszek (z puszki, lub mrożony) i ziołowy sos, a następnie ułóż na nich ćwiartki jajka. Gotową sałatkę udekoruj świeżym, pachnącym koperkiem, który doda jej dodatkowego smaku i koloru. Jeśli jesteś miłośnikiem mięsa to dodaj do niej kilka plasterków swojej ulubionej kiełbasy. Prawdziwa uczta dla podniebienia!