Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach, aż będą miękkie. Następnie odstaw do ostygnięcia. Ostudzone pokrój na mniejsze kawałki.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 1

Krok 2

Jajko gotuj na twardo przez 8 minut.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i dodaj do ziemniaków. Następnie do sałatki wrzuć odcedzony groszek i wszystko dokładnie wymieszaj.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 3

Krok 4

Gotową sałatkę udekoruj gałązkami koperku i ćwiartkami jajka. Możesz również dodać do niej kilka plasterków kiełbasy.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem  Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem

Sałatka z ziemniakami i groszkiem to danie, które najlepiej smakuje wiosną i latem, kiedy w sklepach królują młode ziemniaki. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby cieszyć się jej smakiem przez cały rok. Sposób przygotowania sałatki jest prosty, z powodzeniem możesz ją więc przyrządzić, nawet jeśli nie czujesz się zbyt pewnie w kuchni. Zacznij od ugotowania ziemniaków oraz jajek. W międzyczasie przygotuj pyszny sos. Przyrządzisz go łącząc ze sobą aromatyczną przyprawę Knorr oraz kremowy majonez. Delikatnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki – miękkie ziemniaki, zielony groszek (z puszki, lub mrożony) i ziołowy sos, a następnie ułóż na nich ćwiartki jajka. Gotową sałatkę udekoruj świeżym, pachnącym koperkiem, który doda jej dodatkowego smaku i koloru. Jeśli jesteś miłośnikiem mięsa to dodaj do niej kilka plasterków swojej ulubionej kiełbasy. Prawdziwa uczta dla podniebienia!