Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach, aż będą miękkie. Następnie odstaw do ostygnięcia. Ostudzone pokrój na mniejsze kawałki.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 1

Krok 2

Jajko gotuj na twardo przez 8 minut.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i dodaj do ziemniaków. Następnie do sałatki wrzuć odcedzony groszek i wszystko dokładnie wymieszaj.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 3

Krok 4

Gotową sałatkę udekoruj gałązkami koperku i ćwiartkami jajka. Możesz również dodać do niej kilka plasterków kiełbasy.

Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z selera naciowego
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem  Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem

Sałatka z ziemniakami i groszkiem to danie, które najlepiej smakuje wiosną i latem, kiedy w sklepach królują młode ziemniaki. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby cieszyć się jej smakiem przez cały rok. Sposób przygotowania sałatki jest prosty, z powodzeniem możesz ją więc przyrządzić, nawet jeśli nie czujesz się zbyt pewnie w kuchni. Zacznij od ugotowania ziemniaków oraz jajek. W międzyczasie przygotuj pyszny sos. Przyrządzisz go łącząc ze sobą aromatyczną przyprawę Knorr oraz kremowy majonez. Delikatnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki – miękkie ziemniaki, zielony groszek (z puszki, lub mrożony) i ziołowy sos, a następnie ułóż na nich ćwiartki jajka. Gotową sałatkę udekoruj świeżym, pachnącym koperkiem, który doda jej dodatkowego smaku i koloru. Jeśli jesteś miłośnikiem mięsa to dodaj do niej kilka plasterków swojej ulubionej kiełbasy. Prawdziwa uczta dla podniebienia!