Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
6 łyżeczek
300 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
5 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy dość obficie przyprawą i smażymy na rozgrzanym oleju, aż do miękkości. Studzimy.
Krok 2
Kukurydzę i fasolkę odsączamy na durszlaku.
Krok 3
Ogórki i jajka kroimy w kostkę.
Krok 4
Pieczarki kroimy na ćwiartki lub ósemki (jeśli są dość duże), solimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy.
Krok 5
Kapustę myjemy, kroimy.
Krok 6
Majonez kielecki mieszamy z jogurtem naturalnym w proporcjach 1/1.
Krok 7
Układamy w misce w następujący sposób: mięso kukurydza wymieszana z fasolą ogórki kiszone majonez z jogurtem jajka sól majonez z jogurtem pieczarki majonez z jogurtem kapusta pekińska
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej