Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

4

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżeczek

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy dość obficie przyprawą i smażymy na rozgrzanym oleju, aż do miękkości. Studzimy.

Krok 2

Kukurydzę i fasolkę odsączamy na durszlaku.

Krok 3

Ogórki i jajka kroimy w kostkę.

Krok 4

Pieczarki kroimy na ćwiartki lub ósemki (jeśli są dość duże), solimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy.

Krok 5

Kapustę myjemy, kroimy.

Krok 6

Majonez kielecki mieszamy z jogurtem naturalnym w proporcjach 1/1.

Krok 7

Układamy w misce w następujący sposób: mięso kukurydza wymieszana z fasolą ogórki kiszone majonez z jogurtem jajka sól majonez z jogurtem pieczarki majonez z jogurtem kapusta pekińska

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej