Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami
łatwe
40 osób zapisało

Składniki
6 łyżeczek
300 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
5 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy dość obficie przyprawą i smażymy na rozgrzanym oleju, aż do miękkości. Studzimy.
Krok 2
Kukurydzę i fasolkę odsączamy na durszlaku.
Krok 3
Ogórki i jajka kroimy w kostkę.
Krok 4
Pieczarki kroimy na ćwiartki lub ósemki (jeśli są dość duże), solimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy.
Krok 5
Kapustę myjemy, kroimy.
Krok 6
Majonez kielecki mieszamy z jogurtem naturalnym w proporcjach 1/1.
Krok 7
Układamy w misce w następujący sposób: mięso kukurydza wymieszana z fasolą ogórki kiszone majonez z jogurtem jajka sól majonez z jogurtem pieczarki majonez z jogurtem kapusta pekińska
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej