Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
6 łyżeczek
300 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
5 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy dość obficie przyprawą i smażymy na rozgrzanym oleju, aż do miękkości. Studzimy.
Krok 2
Kukurydzę i fasolkę odsączamy na durszlaku.
Krok 3
Ogórki i jajka kroimy w kostkę.
Krok 4
Pieczarki kroimy na ćwiartki lub ósemki (jeśli są dość duże), solimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy.
Krok 5
Kapustę myjemy, kroimy.
Krok 6
Majonez kielecki mieszamy z jogurtem naturalnym w proporcjach 1/1.
Krok 7
Układamy w misce w następujący sposób: mięso kukurydza wymieszana z fasolą ogórki kiszone majonez z jogurtem jajka sól majonez z jogurtem pieczarki majonez z jogurtem kapusta pekińska
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej