Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

4

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżeczek

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy dość obficie przyprawą i smażymy na rozgrzanym oleju, aż do miękkości. Studzimy.

Krok 2

Kukurydzę i fasolkę odsączamy na durszlaku.

Krok 3

Ogórki i jajka kroimy w kostkę.

Krok 4

Pieczarki kroimy na ćwiartki lub ósemki (jeśli są dość duże), solimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy.

Krok 5

Kapustę myjemy, kroimy.

Krok 6

Majonez kielecki mieszamy z jogurtem naturalnym w proporcjach 1/1.

Krok 7

Układamy w misce w następujący sposób: mięso kukurydza wymieszana z fasolą ogórki kiszone majonez z jogurtem jajka sól majonez z jogurtem pieczarki majonez z jogurtem kapusta pekińska

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej