Składniki
20 dekagramów
10 dekagramów
3 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odsączonego ananasa pokroić w kostkę. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Rodzynki namoczyć.
Krok 2
Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Krok 3
Czosnek rozgnieść i wymieszać z majonezem oraz Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki połączyć, dodać sos i wymieszać. Odstawić na około 40-50 minut do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej