Sałatka czosnkowo – ananasowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka czosnkowo – ananasowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

10 dekagramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsączonego ananasa pokroić w kostkę. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Rodzynki namoczyć.

Krok 2

Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Krok 3

Czosnek rozgnieść i wymieszać z majonezem oraz Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połączyć, dodać sos i wymieszać. Odstawić na około 40-50 minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej