Sałatka czosnkowo – ananasowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka czosnkowo – ananasowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

10 dekagramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsączonego ananasa pokroić w kostkę. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Rodzynki namoczyć.

Krok 2

Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Krok 3

Czosnek rozgnieść i wymieszać z majonezem oraz Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połączyć, dodać sos i wymieszać. Odstawić na około 40-50 minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka czosnkowo – ananasowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej