
Składniki
20 dekagramów
10 dekagramów
3 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odsączonego ananasa pokroić w kostkę. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Rodzynki namoczyć.
Krok 2
Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Krok 3
Czosnek rozgnieść i wymieszać z majonezem oraz Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki połączyć, dodać sos i wymieszać. Odstawić na około 40-50 minut do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej