
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
15 sztuk
10 listki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora oraz ser pokrój w plastry i ułóż na przemian na talerzu.

Krok 2
Na wierzchu połóż liście rukoli, kiełki słonecznika i maliny.

Krok 3
Stwórz ziołowy, włoski sos mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody.

Krok 4
Polej sałatkę sosem i podawaj.


Dobra rada:
Taką włoską sałatkę możesz podawać posypaną startym serem parmezanem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska sałatka caprese z malinami
To dopiero pyszne i kolorowe! Sałatka Caprese to świetny pomysł na kolację lub przekąskę na przyjęcie. Przygotowanie tego dania jest banalnie proste i zajmie ci zaledwie kilka minut. Caprese jest rodzajem sałatki, która wywodzi się z regionu Kampania, który znajduje się w południowych Włoszech. Przyrządza się ją z pokrojonych w około półcentymetrowe plastry i przełożonych na przemian sera mozzarella oraz pomidorów. Danie możesz polać oliwą z oliwek, oliwą z dodatkiem octu lub oliwą zmieszaną z sosem sałatkowym. Do posypania potrawy wykorzystaj świeżo zmielone sól oraz pieprz. Całość udekoruj liśćmi bazylii oraz świeżymi malinami, które nadadzą potrawie słodkości i sprawią, że nabierze ona niezwykle oryginalnego charakteru. Caprese dobrze smakować będzie również z oliwkami, które możesz pokroić i posypać nimi potrawę lub owinąć listkami bazylii i poukładać na talerzu.