
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
15 sztuk
10 listki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora oraz ser pokrój w plastry i ułóż na przemian na talerzu.

Krok 2
Na wierzchu połóż liście rukoli, kiełki słonecznika i maliny.

Krok 3
Stwórz ziołowy, włoski sos mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody.

Krok 4
Polej sałatkę sosem i podawaj.


Dobra rada:
Taką włoską sałatkę możesz podawać posypaną startym serem parmezanem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska sałatka caprese z malinami
To dopiero pyszne i kolorowe! Sałatka Caprese to świetny pomysł na kolację lub przekąskę na przyjęcie. Przygotowanie tego dania jest banalnie proste i zajmie ci zaledwie kilka minut. Caprese jest rodzajem sałatki, która wywodzi się z regionu Kampania, który znajduje się w południowych Włoszech. Przyrządza się ją z pokrojonych w około półcentymetrowe plastry i przełożonych na przemian sera mozzarella oraz pomidorów. Danie możesz polać oliwą z oliwek, oliwą z dodatkiem octu lub oliwą zmieszaną z sosem sałatkowym. Do posypania potrawy wykorzystaj świeżo zmielone sól oraz pieprz. Całość udekoruj liśćmi bazylii oraz świeżymi malinami, które nadadzą potrawie słodkości i sprawią, że nabierze ona niezwykle oryginalnego charakteru. Caprese dobrze smakować będzie również z oliwkami, które możesz pokroić i posypać nimi potrawę lub owinąć listkami bazylii i poukładać na talerzu.