Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szklanka

100

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki i zalej winem.

Krok 2

Kapustę i poszatkuj. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj i odstaw na około 15 minut.

Krok 3

Jabłka obierz, pokrój w kostkę i połącz z kapustą. Dodaj rodzynki razem z winem w którym się moczyły i rozdrobnione orzechy.

Krok 4

Do poszatkowanej kapusty i pozostałych składników dodaj przygotowany sos i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 15 w chłodne miejsce.

Krok 5

Przygotuj sos - zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr wymieszaj dokładnie z majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej