Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szklanka
100
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rodzynki i zalej winem.
Krok 2
Kapustę i poszatkuj. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj i odstaw na około 15 minut.
Krok 3
Jabłka obierz, pokrój w kostkę i połącz z kapustą. Dodaj rodzynki razem z winem w którym się moczyły i rozdrobnione orzechy.
Krok 4
Do poszatkowanej kapusty i pozostałych składników dodaj przygotowany sos i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 15 w chłodne miejsce.
Krok 5
Przygotuj sos - zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr wymieszaj dokładnie z majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej