Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szklanka
100
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rodzynki i zalej winem.
Krok 2
Kapustę i poszatkuj. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj i odstaw na około 15 minut.
Krok 3
Jabłka obierz, pokrój w kostkę i połącz z kapustą. Dodaj rodzynki razem z winem w którym się moczyły i rozdrobnione orzechy.
Krok 4
Do poszatkowanej kapusty i pozostałych składników dodaj przygotowany sos i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 15 w chłodne miejsce.
Krok 5
Przygotuj sos - zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr wymieszaj dokładnie z majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej