Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szklanka

100

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki i zalej winem.

Krok 2

Kapustę i poszatkuj. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj i odstaw na około 15 minut.

Krok 3

Jabłka obierz, pokrój w kostkę i połącz z kapustą. Dodaj rodzynki razem z winem w którym się moczyły i rozdrobnione orzechy.

Krok 4

Do poszatkowanej kapusty i pozostałych składników dodaj przygotowany sos i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 15 w chłodne miejsce.

Krok 5

Przygotuj sos - zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr wymieszaj dokładnie z majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej