Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szklanka
100
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rodzynki i zalej winem.
Krok 2
Kapustę i poszatkuj. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj i odstaw na około 15 minut.
Krok 3
Jabłka obierz, pokrój w kostkę i połącz z kapustą. Dodaj rodzynki razem z winem w którym się moczyły i rozdrobnione orzechy.
Krok 4
Do poszatkowanej kapusty i pozostałych składników dodaj przygotowany sos i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 15 w chłodne miejsce.
Krok 5
Przygotuj sos - zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr wymieszaj dokładnie z majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej