Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szklanka

100

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki i zalej winem.

Krok 2

Kapustę i poszatkuj. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj i odstaw na około 15 minut.

Krok 3

Jabłka obierz, pokrój w kostkę i połącz z kapustą. Dodaj rodzynki razem z winem w którym się moczyły i rozdrobnione orzechy.

Krok 4

Do poszatkowanej kapusty i pozostałych składników dodaj przygotowany sos i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 15 w chłodne miejsce.

Krok 5

Przygotuj sos - zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr wymieszaj dokładnie z majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej