Warzywa po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
211 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

236 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

null szczypt

2 łyżki

1 opakowanie

150 gramów

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kapustę, umyj ją i pokrój w paski.

Warzywa po chińsku - Krok 1

Krok 2

Rozpuść Fix Knorr w 600 mililitrach zimnej wody, następnie dokładnie wymieszaj, zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut.

Warzywa po chińsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj mrożony groszek i makaron ryżowy, przykryj i duś na małym ogniu przez 2 minuty.

Warzywa po chińsku - Krok 3

Krok 4

Dodaj kapustę i duś przez następną minutę.

Warzywa po chińsku - Krok 4

Krok 5

Podawaj gotowe danie doprawione do smaku sosem sojowym oraz pieprzem.

Warzywa po chińsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa po chińskuWarzywa po chińsku

Orientalne smaki w Twojej kuchni na wyciągnięcie ręki. Warzywa po chińsku to propozycja dla wszystkich, którzy lubią eksperymentować. Zestaw warzyw z sosem sojowym sprawdzi się jako oryginalna przekąska, a z dodatkiem makaronu ryżowego – jako treściwe danie główne. Co ważne, tę potrawę przygotujesz błyskawicznie! Już kwadrans wystarczy, by cieszyć się smakami Dalekiego Wschodu we własnym domu. Do przyrządzenia potrawy wykorzystaj kapustę pekińską i zielony groszek. Jeżeli chcesz, możesz dodać także paprykę. Ale pamiętaj, że orientalne smaki to przede wszystkim odpowiednio dobrane przyprawy. Swoje warzywa po chińsku możesz doprawić w prosty sposób, korzystając z kompozycji ziół i przypraw Knorr. Oryginalny i lekko ostry smak doda daniu także odrobina świeżego imbiru. Warzywa możesz podać w małej miseczce i jeść pałeczkami, by w pełni poczuć klimat chińskiej kuchni.