Warzywa po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
211 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

198 osób wydrukowało

Pobierz pdf

233 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

null szczypt

2 łyżki

1 opakowanie

150 gramów

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kapustę, umyj ją i pokrój w paski.

Warzywa po chińsku - Krok 1

Krok 2

Rozpuść Fix Knorr w 600 mililitrach zimnej wody, następnie dokładnie wymieszaj, zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut.

Warzywa po chińsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj mrożony groszek i makaron ryżowy, przykryj i duś na małym ogniu przez 2 minuty.

Warzywa po chińsku - Krok 3

Krok 4

Dodaj kapustę i duś przez następną minutę.

Warzywa po chińsku - Krok 4

Krok 5

Podawaj gotowe danie doprawione do smaku sosem sojowym oraz pieprzem.

Warzywa po chińsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa po chińskuWarzywa po chińsku

Orientalne smaki w Twojej kuchni na wyciągnięcie ręki. Warzywa po chińsku to propozycja dla wszystkich, którzy lubią eksperymentować. Zestaw warzyw z sosem sojowym sprawdzi się jako oryginalna przekąska, a z dodatkiem makaronu ryżowego – jako treściwe danie główne. Co ważne, tę potrawę przygotujesz błyskawicznie! Już kwadrans wystarczy, by cieszyć się smakami Dalekiego Wschodu we własnym domu. Do przyrządzenia potrawy wykorzystaj kapustę pekińską i zielony groszek. Jeżeli chcesz, możesz dodać także paprykę. Ale pamiętaj, że orientalne smaki to przede wszystkim odpowiednio dobrane przyprawy. Swoje warzywa po chińsku możesz doprawić w prosty sposób, korzystając z kompozycji ziół i przypraw Knorr. Oryginalny i lekko ostry smak doda daniu także odrobina świeżego imbiru. Warzywa możesz podać w małej miseczce i jeść pałeczkami, by w pełni poczuć klimat chińskiej kuchni.