PRZEPISY.PL

Mieszanka warzyw na patelnię z dodatkiem sosu sojowego i świeżego imbiru to pyszna przekąska lub, gdy dodamy ryż, wyborne danie obiadowe.

Warzywa po chińsku - autor: przepisy.pl

Warzywa po chińsku

  • 15
  • 2
  • Łatwe
  • 0
59
osób dodało do Mniamlisty
59
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • czarny pieprz
  • woda600 ml
Warzywa po chińsku – krok 1

Krok 1

Oczyść kapustę, umyj ją i pokrój w paski.
Warzywa po chińsku – krok 2

Krok 2

Rozpuść Fix Knorr w 600 mililitrach zimnej wody, następnie dokładnie wymieszaj, zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut.
Warzywa po chińsku – krok 3

Krok 3

Dodaj mrożony groszek i makaron ryżowy, przykryj i duś na małym ogniu przez 2 minuty.
Warzywa po chińsku – krok 4

Krok 4

Dodaj kapustę i duś przez następną minutę.
Warzywa po chińsku – krok 5

Krok 5

Podawaj gotowe danie doprawione do smaku sosem sojowym oraz pieprzem.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Kurczak słodko-kwaśny KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1016
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
213
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
42
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
61
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie