Warzywa po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

177 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

null szczypt

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kapustę, umyj ją i pokrój w paski.

Warzywa po chińsku - Krok 1

Krok 2

Rozpuść Fix Knorr w 600 mililitrach zimnej wody, następnie dokładnie wymieszaj, zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut.

Warzywa po chińsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj mrożony groszek i makaron ryżowy, przykryj i duś na małym ogniu przez 2 minuty.

Warzywa po chińsku - Krok 3

Krok 4

Dodaj kapustę i duś przez następną minutę.

Warzywa po chińsku - Krok 4

Krok 5

Podawaj gotowe danie doprawione do smaku sosem sojowym oraz pieprzem.

Warzywa po chińsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka makaronowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa po chińskuWarzywa po chińsku

Orientalne smaki w Twojej kuchni na wyciągnięcie ręki. Warzywa po chińsku to propozycja dla wszystkich, którzy lubią eksperymentować. Zestaw warzyw z sosem sojowym sprawdzi się jako oryginalna przekąska, a z dodatkiem makaronu ryżowego – jako treściwe danie główne. Co ważne, tę potrawę przygotujesz błyskawicznie! Już kwadrans wystarczy, by cieszyć się smakami Dalekiego Wschodu we własnym domu. Do przyrządzenia potrawy wykorzystaj kapustę pekińską i zielony groszek. Jeżeli chcesz, możesz dodać także paprykę. Ale pamiętaj, że orientalne smaki to przede wszystkim odpowiednio dobrane przyprawy. Swoje warzywa po chińsku możesz doprawić w prosty sposób, korzystając z kompozycji ziół i przypraw Knorr. Oryginalny i lekko ostry smak doda daniu także odrobina świeżego imbiru. Warzywa możesz podać w małej miseczce i jeść pałeczkami, by w pełni poczuć klimat chińskiej kuchni.