Czas: 15 minut
Porcja dla 6 osób
Składniki:
- 100 g serka homogenizowanego
- ½ szklanki śmietany kremówki 1
- Sos sałatkowy do mizerii Knorr
- ¼ łyżeczki białego pieprzu
- 2 łyżki siemia lnianego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
- Pęczek koperku
- ¼ łyżeczki skórki otartej z cytryny
Sposób przygotowania :
Ziarna siemienia upraż na gorącej patelni. Koper posiekaj. Jogurt zmiksuj ze śmietanką i siemieniem lnianym. Dopraw pieprzem, gałką, skórką z cytryny i Sosem sałatkowym do mizerii Knorr. Połącz z koperkiem i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem schłodź.
Obok dipów mamy także całą gamę sosów, które fantastycznie uzupełnią smak warzyw. Sprawdźcie, które smakują Wam najbardziej. Możliwości jest wiele – sos Cezar, 1000 wysp, tzatziki, mole, rozmaite salse (czyli po polsku sosy), francuski, włoski czy polski ziołowy czyli ogrodowy. A może na małe letnie przyjęcie podacie bukiet warzyw, pokrojonych w zgrabne słupki z hiszpańskim sosem salsa verde?
Czas: 15 minut
Porcja dla 4 osób
Składniki :
- 1 cebula
- Główka czosnku
- Bulionetka Domowa Drobiowa
- 2 pęczki natki pietruszki
- 3 jajka
- Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w 200 ml wody. Zagotuj do momentu, gdy wszystko się połączy. Ugotuj jajka na twardo. W międzyczasie pokrój czosnek oraz cebulę, i podsmaż na złotobrązowo na oliwie (wykorzystaj całą oliwę). Przełóż do moździerza. Pietruszkę i jajka drobno posiekaj. Dodaj do cebuli i czosnku. Wszystko mocno utrzyj. Jeśli nie masz moździerza, wykorzystaj mikser. Dolewaj bulion do czasu, gdy sos uzyska właściwą konsystencję.
Korzystajcie z letnich warzyw pełną garścią. Próbujcie, smakujcie, dodawajcie do sałat, sałatek.
Komentarze (0)