
Składniki
2 sztuki
3 plastry
2 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w niedużą kostkę o boku ok. 0,5x0,5 cm. Czosnek posiekaj.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodaj wszystkie pokrojone warzywa i smaż chwilę razem.
Krok 3
Do garnka dodaj pomidory oraz żeby uzyskać aromatyczny, esencjonalny bulion, dodaj bulionetkę Knorr i wlej 1 litr wody. Całość zagotuj.
Krok 4
Zupę gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Na 7 minut przed końcem gotowania dodaj do zupy surowy makaron. Zupę podawaj z pieczywem.

Dobra rada:
Aby podkreślić smak i aromat włoskiej zupy, dodaj na koniec pokrojoną bazylię.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






















Zupa minestrone z makaronem

