Zupa minestrone z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa minestrone z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

545 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

349 osób wydrukowało

Pobierz pdf

444 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 plastry

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w niedużą kostkę o boku ok. 0,5x0,5 cm. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodaj wszystkie pokrojone warzywa i smaż chwilę razem.

Krok 3

Do garnka dodaj pomidory oraz żeby uzyskać aromatyczny, esencjonalny bulion, dodaj bulionetkę Knorr i wlej 1 litr wody. Całość zagotuj.

Krok 4

Zupę gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Na 7 minut przed końcem gotowania dodaj do zupy surowy makaron. Zupę podawaj z pieczywem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby podkreślić smak i aromat włoskiej zupy, dodaj na koniec pokrojoną bazylię.

3

Opinie o przepisie

  • Paweł J.

    Paweł J. , 21.04.2016

    Dobra :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Stępniak

    Marek Stępniak , 06.03.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Teresiak

    Bartosz Teresiak , 04.05.2015

    wyśmienita!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa minestrone z makaronemZupa minestrone z makaronem

Wszystkie warzywa pokrój w niedużą kostkę o boku ok. 0,5x0,5 cm. Czosnek posiekaj.