Zupa minestrone z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa minestrone z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
546 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

356 osób wydrukowało

Pobierz pdf

452 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 plastry

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w niedużą kostkę o boku ok. 0,5x0,5 cm. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodaj wszystkie pokrojone warzywa i smaż chwilę razem.

Krok 3

Do garnka dodaj pomidory oraz żeby uzyskać aromatyczny, esencjonalny bulion, dodaj bulionetkę Knorr i wlej 1 litr wody. Całość zagotuj.

Krok 4

Zupę gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Na 7 minut przed końcem gotowania dodaj do zupy surowy makaron. Zupę podawaj z pieczywem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby podkreślić smak i aromat włoskiej zupy, dodaj na koniec pokrojoną bazylię.

3

Opinie o przepisie

  • Paweł J.

    Paweł J. , 21.04.2016

    Dobra :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Stępniak

    Marek Stępniak , 06.03.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Teresiak

    Bartosz Teresiak , 04.05.2015

    wyśmienita!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa minestrone z makaronemZupa minestrone z makaronem

Wszystkie warzywa pokrój w niedużą kostkę o boku ok. 0,5x0,5 cm. Czosnek posiekaj.