Zupa minestrone z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa minestrone z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
546 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

356 osób wydrukowało

Pobierz pdf

454 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 plastry

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w niedużą kostkę o boku ok. 0,5x0,5 cm. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodaj wszystkie pokrojone warzywa i smaż chwilę razem.

Krok 3

Do garnka dodaj pomidory oraz żeby uzyskać aromatyczny, esencjonalny bulion, dodaj bulionetkę Knorr i wlej 1 litr wody. Całość zagotuj.

Krok 4

Zupę gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Na 7 minut przed końcem gotowania dodaj do zupy surowy makaron. Zupę podawaj z pieczywem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby podkreślić smak i aromat włoskiej zupy, dodaj na koniec pokrojoną bazylię.

3

Opinie o przepisie

  • Paweł J.

    Paweł J. , 21.04.2016

    Dobra :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Stępniak

    Marek Stępniak , 06.03.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Teresiak

    Bartosz Teresiak , 04.05.2015

    wyśmienita!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa minestrone z makaronemZupa minestrone z makaronem

Wszystkie warzywa pokrój w niedużą kostkę o boku ok. 0,5x0,5 cm. Czosnek posiekaj.