
Składniki
2 sztuki
3 plastry
2 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w niedużą kostkę o boku ok. 0,5x0,5 cm. Czosnek posiekaj.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodaj wszystkie pokrojone warzywa i smaż chwilę razem.
Krok 3
Do garnka dodaj pomidory oraz żeby uzyskać aromatyczny, esencjonalny bulion, dodaj bulionetkę Knorr i wlej 1 litr wody. Całość zagotuj.
Krok 4
Zupę gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Na 7 minut przed końcem gotowania dodaj do zupy surowy makaron. Zupę podawaj z pieczywem.

Dobra rada:
Aby podkreślić smak i aromat włoskiej zupy, dodaj na koniec pokrojoną bazylię.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej