Zupa minestrone z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa minestrone z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

481 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

310 osób wydrukowało

Pobierz pdf

344 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 plastry

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w niedużą kostkę o boku ok. 0,5x0,5 cm. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodaj wszystkie pokrojone warzywa i smaż chwilę razem.

Krok 3

Do garnka dodaj pomidory oraz żeby uzyskać aromatyczny, esencjonalny bulion, dodaj bulionetkę Knorr i wlej 1 litr wody. Całość zagotuj.

Krok 4

Zupę gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Na 7 minut przed końcem gotowania dodaj do zupy surowy makaron. Zupę podawaj z pieczywem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby podkreślić smak i aromat włoskiej zupy, dodaj na koniec pokrojoną bazylię.

3

Opinie o przepisie

  • Paweł J.

    Paweł J. , 21.04.2016

    Dobra :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Stępniak

    Marek Stępniak , 06.03.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Teresiak

    Bartosz Teresiak , 04.05.2015

    wyśmienita!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa minestrone z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej