Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

50 dekagramów

0.5 szklanki

3 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwa jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.

Krok 2

Szczaw wymyj pod bieżącą wodą, grubo posiekaj i obgotuj w 1 litrze osolonej wody.

Krok 3

Przetrzyj przez sito i dodaj do wrzącego bulionu, ostudź.

Krok 4

Dodaj surowe żółtko, posiekane jajka i rozgnieciony ząbek czosnku. Przed podaniem dodaj śmietanę i pokrojone w cienkie plasterki ogórki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej