Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

50 dekagramów

0.5 szklanki

3 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwa jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.

Krok 2

Szczaw wymyj pod bieżącą wodą, grubo posiekaj i obgotuj w 1 litrze osolonej wody.

Krok 3

Przetrzyj przez sito i dodaj do wrzącego bulionu, ostudź.

Krok 4

Dodaj surowe żółtko, posiekane jajka i rozgnieciony ząbek czosnku. Przed podaniem dodaj śmietanę i pokrojone w cienkie plasterki ogórki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szczawiowa po hiszpańsku na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej