
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Pomidory zmiksuj z czosnkiem, dodaj oregano i 2 łyżki oliwy.
Krok 3
Tak powstały sos zagotuj, przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Na pozostałej oliwie usmaż jajka sadzone. Podawaj z gorącym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej