Jaja sadzone po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja sadzone po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Pomidory zmiksuj z czosnkiem, dodaj oregano i 2 łyżki oliwy.

Krok 3

Tak powstały sos zagotuj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Na pozostałej oliwie usmaż jajka sadzone. Podawaj z gorącym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej