Jaja sadzone po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

203

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Pomidory zmiksuj z czosnkiem, dodaj oregano i 2 łyżki oliwy.

Krok 3

Tak powstały sos zagotuj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Na pozostałej oliwie usmaż jajka sadzone. Podawaj z gorącym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej