Pieczone klopsiki rybne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę przekrój i zmiel wraz z filetami, po czym przełóż do miski.

Krok 2

Chleb namocz w wodzie, odciśnij i dodaj do masy rybnej.

Krok 3

Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Z masy uformuj kulki.

Krok 4

Paprykę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj olej, sól oraz pieprz i wymieszaj.

Krok 5

Warzywa i kulki ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem.

Krok 6

Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej