Pieczone klopsiki rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone klopsiki rybne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę przekrój i zmiel wraz z filetami, po czym przełóż do miski.

Krok 2

Chleb namocz w wodzie, odciśnij i dodaj do masy rybnej.

Krok 3

Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Z masy uformuj kulki.

Krok 4

Paprykę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj olej, sól oraz pieprz i wymieszaj.

Krok 5

Warzywa i kulki ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem.

Krok 6

Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej