Pieczone klopsiki rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone klopsiki rybne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę przekrój i zmiel wraz z filetami, po czym przełóż do miski.

Krok 2

Chleb namocz w wodzie, odciśnij i dodaj do masy rybnej.

Krok 3

Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Z masy uformuj kulki.

Krok 4

Paprykę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj olej, sól oraz pieprz i wymieszaj.

Krok 5

Warzywa i kulki ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem.

Krok 6

Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej