Pieczone klopsiki rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone klopsiki rybne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę przekrój i zmiel wraz z filetami, po czym przełóż do miski.

Krok 2

Chleb namocz w wodzie, odciśnij i dodaj do masy rybnej.

Krok 3

Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Z masy uformuj kulki.

Krok 4

Paprykę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj olej, sól oraz pieprz i wymieszaj.

Krok 5

Warzywa i kulki ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem.

Krok 6

Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej