Pieczone klopsiki rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone klopsiki rybne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę przekrój i zmiel wraz z filetami, po czym przełóż do miski.

Krok 2

Chleb namocz w wodzie, odciśnij i dodaj do masy rybnej.

Krok 3

Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Z masy uformuj kulki.

Krok 4

Paprykę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj olej, sól oraz pieprz i wymieszaj.

Krok 5

Warzywa i kulki ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem.

Krok 6

Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone klopsiki rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińska zupa z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej