
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 kilogram
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę przekrój i zmiel wraz z filetami, po czym przełóż do miski.
Krok 2
Chleb namocz w wodzie, odciśnij i dodaj do masy rybnej.
Krok 3
Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Z masy uformuj kulki.
Krok 4
Paprykę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj olej, sól oraz pieprz i wymieszaj.
Krok 5
Warzywa i kulki ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem.
Krok 6
Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























