Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu
łatwe
121 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
15 sztuk
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory dobrze umyj i pokrój na kawałki. Cebulkę pokrój na pół plastry.

Krok 2
Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos mieszając jogurt z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3
Połącz sos z pomidorami, malinami i cebulką. Na wierzchu posyp sałatkę kiełkami. Podawaj jako letnią przekąskę lub dodatek do obiadu.


Dobra rada:
W tej sałatce zamiast jogurtu możesz użyć gęstej śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu
Maliny nadaj się nie tylko do deserów. W wytrawnych sałatkach mogą grać pierwsze skrzypce. Do drugiego dania, zamiast mizerii, buraczków zasmażanych czy ulubionej surówki, możesz zaserwować orzeźwiającą sałatkę z malinami. Posłużyć może ona również za kolację, lunch do pracy lub przekąskę do grillowanych mięs. Najlepiej sprawdzi się w sezonie letnim, kiedy to masz dostęp do świeżych owoców. Chrupkości potrawie nadadzą kiełki. Kiełki soi charakteryzują się lekko orzechowym smakiem, lucerny są nieco gorzkie, owsa łagodne, a rzeżuchy i rzodkiewki - ostre i wyraziste. Jeżeli chcesz, by sałatka miała bardziej słony smak, dodaj do niej odrobinę sera feta. Składniki dania świetnie komponować będą się z sosem greckim będącym oryginalnym połączeniem oregano oraz czosnku. Sałatkę serwować możesz solo lub z dodatkiem grzanek.