Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

15 sztuk

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory dobrze umyj i pokrój na kawałki. Cebulkę pokrój na pół plastry.

Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu    - Krok 1

Krok 2

Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos mieszając jogurt z sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu    - Krok 2

Krok 3

Połącz sos z pomidorami, malinami i cebulką. Na wierzchu posyp sałatkę kiełkami. Podawaj jako letnią przekąskę lub dodatek do obiadu.

Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu    - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

W tej sałatce zamiast jogurtu możesz użyć gęstej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu   Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu

Maliny nadaj się nie tylko do deserów. W wytrawnych sałatkach mogą grać pierwsze skrzypce. Do drugiego dania, zamiast mizerii, buraczków zasmażanych czy ulubionej surówki, możesz zaserwować orzeźwiającą sałatkę z malinami. Posłużyć może ona również za kolację, lunch do pracy lub przekąskę do grillowanych mięs. Najlepiej sprawdzi się w sezonie letnim, kiedy to masz dostęp do świeżych owoców. Chrupkości potrawie nadadzą kiełki. Kiełki soi charakteryzują się lekko orzechowym smakiem, lucerny są nieco gorzkie, owsa łagodne, a rzeżuchy i rzodkiewki - ostre i wyraziste. Jeżeli chcesz, by sałatka miała bardziej słony smak, dodaj do niej odrobinę sera feta. Składniki dania świetnie komponować będą się z sosem greckim będącym oryginalnym połączeniem oregano oraz czosnku. Sałatkę serwować możesz solo lub z dodatkiem grzanek.