Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu
łatwe
122 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
15 sztuk
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory dobrze umyj i pokrój na kawałki. Cebulkę pokrój na pół plastry.

Krok 2
Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos mieszając jogurt z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3
Połącz sos z pomidorami, malinami i cebulką. Na wierzchu posyp sałatkę kiełkami. Podawaj jako letnią przekąskę lub dodatek do obiadu.


Dobra rada:
W tej sałatce zamiast jogurtu możesz użyć gęstej śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu
Maliny nadaj się nie tylko do deserów. W wytrawnych sałatkach mogą grać pierwsze skrzypce. Do drugiego dania, zamiast mizerii, buraczków zasmażanych czy ulubionej surówki, możesz zaserwować orzeźwiającą sałatkę z malinami. Posłużyć może ona również za kolację, lunch do pracy lub przekąskę do grillowanych mięs. Najlepiej sprawdzi się w sezonie letnim, kiedy to masz dostęp do świeżych owoców. Chrupkości potrawie nadadzą kiełki. Kiełki soi charakteryzują się lekko orzechowym smakiem, lucerny są nieco gorzkie, owsa łagodne, a rzeżuchy i rzodkiewki - ostre i wyraziste. Jeżeli chcesz, by sałatka miała bardziej słony smak, dodaj do niej odrobinę sera feta. Składniki dania świetnie komponować będą się z sosem greckim będącym oryginalnym połączeniem oregano oraz czosnku. Sałatkę serwować możesz solo lub z dodatkiem grzanek.