
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory pokrój w krążki. Jaja ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 2
Ser żółty zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Krok 3
Wszystkie rozdrobnione składniki połącz.
Krok 4
Czosnek wyciśnij przez praskę i dodaj do majonezu. Dopraw.
Krok 5
Sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej