Porowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Porowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w krążki. Jaja ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o średnich oczkach.

Krok 3

Wszystkie rozdrobnione składniki połącz.

Krok 4

Czosnek wyciśnij przez praskę i dodaj do majonezu. Dopraw.

Krok 5

Sosem polej sałatkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej