
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory pokrój w krążki. Jaja ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 2
Ser żółty zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Krok 3
Wszystkie rozdrobnione składniki połącz.
Krok 4
Czosnek wyciśnij przez praskę i dodaj do majonezu. Dopraw.
Krok 5
Sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej