Porowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Porowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w krążki. Jaja ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o średnich oczkach.

Krok 3

Wszystkie rozdrobnione składniki połącz.

Krok 4

Czosnek wyciśnij przez praskę i dodaj do majonezu. Dopraw.

Krok 5

Sosem polej sałatkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej