Porowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w krążki. Jaja ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o średnich oczkach.

Krok 3

Wszystkie rozdrobnione składniki połącz.

Krok 4

Czosnek wyciśnij przez praskę i dodaj do majonezu. Dopraw.

Krok 5

Sosem polej sałatkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Porowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej