
Składniki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
50 gramów
80 gramów
50 gramów
50 gramów
8 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upraż orzechy na patelni, aby zarumienić skórkę. Odstaw do ostygnięcia. Możesz rozetrzeć orzechy w dłoniach tak, aby skórka sama odpadła.

Krok 2
Pomidory pokrój w ćwiartki, rzodkiewki w plastry.

Krok 3
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo- ziołowy Knorr, mieszając zawartość opakowania z wodą i oliwą.

Krok 4
Do miski wrzuć roszponkę, kiełki, rzodkiewki, pomidorki oraz orzechy z sosem. Wszystko wymieszaj. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kiełkami i orzechami
Są takie dania, na które wystarczy popatrzeć, żeby wiedzieć, że są pyszne. Kuszą soczystymi kolorami i świeżością. Z całą pewnością do takich dań należy sałatka z kiełkami i orzechami. Jej wykonanie nie jest wcale trudne, a produkty powinnaś bez większych problemów kupić w osiedlowym sklepie. Zielona roszponka będzie stanowiła podstawę tej sałatki. Dobór warzyw pozostawiamy twojej fantazji, podpowiemy jedynie, że idealnie sprawdzają się pomidory koktajlowe, rzodkiewka i oczywiście oliwki. Również swobodnie możesz komponować bakalie. Jest ich tak ogromny wybór, że właściwie za każdym razem możesz wybierać inny zestaw. Koniecznie pamiętaj o orzechach i migdałach. Na sam koniec polej tę warzywno-bakaliową kompozycję sosem sałatkowym, który zwieńczy to kulinarne dzieło. Sałatkę możesz podać na imprezowy stół bądź zabrać ją do pracy na lunch.