Sałatka z kiełkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiełkami i orzechami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
669 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

357 osób wydrukowało

Pobierz pdf

487 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

50 gramów

80 gramów

50 gramów

50 gramów

8 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upraż orzechy na patelni, aby zarumienić skórkę. Odstaw do ostygnięcia. Możesz rozetrzeć orzechy w dłoniach tak, aby skórka sama odpadła.

Sałatka z kiełkami i orzechami  - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w ćwiartki, rzodkiewki w plastry.

Sałatka z kiełkami i orzechami  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo- ziołowy Knorr, mieszając zawartość opakowania z wodą i oliwą.

Sałatka z kiełkami i orzechami  - Krok 3

Krok 4

Do miski wrzuć roszponkę, kiełki, rzodkiewki, pomidorki oraz orzechy z sosem. Wszystko wymieszaj. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.

Sałatka z kiełkami i orzechami  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.

2

Opinie o przepisie

  • Marta Król

    Marta Król , 23.10.2018

    Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Nowicka-Krüger

    Anna Nowicka-Krüger , 29.05.2016

    Uwielbiam!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiełkami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiełkami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiełkami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiełkami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiełkami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiełkami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiełkami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiełkami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kiełkami i orzechami Sałatka z kiełkami i orzechami

Są takie dania, na które wystarczy popatrzeć, żeby wiedzieć, że są pyszne. Kuszą soczystymi kolorami i świeżością. Z całą pewnością do takich dań należy sałatka z kiełkami i orzechami. Jej wykonanie nie jest wcale trudne, a produkty powinnaś bez większych problemów kupić w osiedlowym sklepie. Zielona roszponka będzie stanowiła podstawę tej sałatki. Dobór warzyw pozostawiamy twojej fantazji, podpowiemy jedynie, że idealnie sprawdzają się pomidory koktajlowe, rzodkiewka i oczywiście oliwki. Również swobodnie możesz komponować bakalie. Jest ich tak ogromny wybór, że właściwie za każdym razem możesz wybierać inny zestaw. Koniecznie pamiętaj o orzechach i migdałach. Na sam koniec polej tę warzywno-bakaliową kompozycję sosem sałatkowym, który zwieńczy to kulinarne dzieło. Sałatkę możesz podać na imprezowy stół bądź zabrać ją do pracy na lunch.