
Składniki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
50 gramów
80 gramów
50 gramów
50 gramów
8 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upraż orzechy na patelni, aby zarumienić skórkę. Odstaw do ostygnięcia. Możesz rozetrzeć orzechy w dłoniach tak, aby skórka sama odpadła.

Krok 2
Pomidory pokrój w ćwiartki, rzodkiewki w plastry.

Krok 3
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo- ziołowy Knorr, mieszając zawartość opakowania z wodą i oliwą.

Krok 4
Do miski wrzuć roszponkę, kiełki, rzodkiewki, pomidorki oraz orzechy z sosem. Wszystko wymieszaj. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kiełkami i orzechami
Są takie dania, na które wystarczy popatrzeć, żeby wiedzieć, że są pyszne. Kuszą soczystymi kolorami i świeżością. Z całą pewnością do takich dań należy sałatka z kiełkami i orzechami. Jej wykonanie nie jest wcale trudne, a produkty powinnaś bez większych problemów kupić w osiedlowym sklepie. Zielona roszponka będzie stanowiła podstawę tej sałatki. Dobór warzyw pozostawiamy twojej fantazji, podpowiemy jedynie, że idealnie sprawdzają się pomidory koktajlowe, rzodkiewka i oczywiście oliwki. Również swobodnie możesz komponować bakalie. Jest ich tak ogromny wybór, że właściwie za każdym razem możesz wybierać inny zestaw. Koniecznie pamiętaj o orzechach i migdałach. Na sam koniec polej tę warzywno-bakaliową kompozycję sosem sałatkowym, który zwieńczy to kulinarne dzieło. Sałatkę możesz podać na imprezowy stół bądź zabrać ją do pracy na lunch.



































