
Składniki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
50 gramów
80 gramów
50 gramów
50 gramów
8 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upraż orzechy na patelni, aby zarumienić skórkę. Odstaw do ostygnięcia. Możesz rozetrzeć orzechy w dłoniach tak, aby skórka sama odpadła.

Krok 2
Pomidory pokrój w ćwiartki, rzodkiewki w plastry.

Krok 3
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo- ziołowy Knorr, mieszając zawartość opakowania z wodą i oliwą.

Krok 4
Do miski wrzuć roszponkę, kiełki, rzodkiewki, pomidorki oraz orzechy z sosem. Wszystko wymieszaj. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kiełkami i orzechami
Są takie dania, na które wystarczy popatrzeć, żeby wiedzieć, że są pyszne. Kuszą soczystymi kolorami i świeżością. Z całą pewnością do takich dań należy sałatka z kiełkami i orzechami. Jej wykonanie nie jest wcale trudne, a produkty powinnaś bez większych problemów kupić w osiedlowym sklepie. Zielona roszponka będzie stanowiła podstawę tej sałatki. Dobór warzyw pozostawiamy twojej fantazji, podpowiemy jedynie, że idealnie sprawdzają się pomidory koktajlowe, rzodkiewka i oczywiście oliwki. Również swobodnie możesz komponować bakalie. Jest ich tak ogromny wybór, że właściwie za każdym razem możesz wybierać inny zestaw. Koniecznie pamiętaj o orzechach i migdałach. Na sam koniec polej tę warzywno-bakaliową kompozycję sosem sałatkowym, który zwieńczy to kulinarne dzieło. Sałatkę możesz podać na imprezowy stół bądź zabrać ją do pracy na lunch.