PRZEPISY.PL
Zupa kapuśniak - autor: przepisy.pl

Zupa kapuśniak

  • 60
  • 8
  • Łatwe
  • 0
1429
osób dodało do Mniamlisty
1429
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • porcja rosołowa500 g
  • Bulionetka drobiowa Knorr
    2 szt
  • wędzony boczek150 g
  • kiszona kapusta300 g
  • marchewki2 szt
  • pietruszka1 szt
  • pokrojone ziemniaki200 g
  • średniej wielkości cebula2 szt
  • roztarty kminek1 szczypta
  • majeranek1 łyżka
  • pieprz mielony
  • woda2 l
  • mąka pszenna2 łyżki
  • masło50 g
Zupa kapuśniak – krok 1

Krok 1

Z porcji rosołowej i bulionetek Knorr przygotuj wywar.
Zupa kapuśniak – krok 2

Krok 2

Dodaj pokrojone ziemniaki, marchewki i gotuj przez 15 minut.
Zupa kapuśniak – krok 3

Krok 3

Dopraw zupę majerankiem, kminkiem oraz pieprzem do smaku.
Zupa kapuśniak – krok 4

Krok 4

Pokrój boczek w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj do niego poszatkowaną kapustę. Całość duś około 10 minut na małym ogniu, po czym dodaj do zupy.
Zupa kapuśniak – krok 5

Krok 5

Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij ją na maśle. Następnie dodaj mąkę i tak przygotowaną zasmażką zapraw zupę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

111
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
578
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
102
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
798
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe