PRZEPISY.PL

Góralska zupa z temperamentem czyli kwaśnica z boczkiem i kiełbasą na aromatycznym bulionie.

Kwaśnica - autor: przepisy.pl

Kwaśnica

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
180
osób dodało do Mniamlisty
180
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pietruszka1 szt
  • cebula1 szt
  • ząbek czosnku1 szt
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • liść laurowy2 szt
Kwaśnica – krok 1

Krok 1

Żeberka umyj, włóż do garnka, zalej wodą, gotuj na małym ogniu.
Kwaśnica – krok 2

Krok 2

Dodaj kostkę Knorr do gotującej się wody z mięsem.
Kwaśnica – krok 3

Krok 3

Dodaj pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę, wrzuć ziele angielskie, liść laurowy oraz poszatkowaną kapustę. Gotuj mięso, aż będzie miękkie. Jeśli zachodzi taka potrzeba dolej wody.
Kwaśnica – krok 4

Krok 4

Ugotowane żeberka wyjmij z wywaru i obierz z kości. Mięso włóż z powrotem do garnka.
Kwaśnica – krok 5

Krok 5

Dodaj rozdrobniony czosnek i całość zagotuj.
Kwaśnica – krok 6

Krok 6

Słoninę i cebulę pokrój w kostkę i stop na skwarki. Połącz je z zupą. Kwaśnicę podajemy z pieczywem lub ugotowanymi osobno ziemniakami.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół wołowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

111
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
1743
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
1429
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
1342
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Łatwe