
Składniki
null
null
1 kilogram
null
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz, oczyść z nasion i potnij w plastry grube na ok.2cm.
Krok 2
Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym, skrop oliwą, oprósz pieprzem i solą i piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, gdy dynia będzie miękka i przyrumieniona z wierzchu.
Krok 3
W tym czasie wymieszaj jogurt z odrobiną oliwy, kuminem i przyprawami, tak aby był ostry w smaku. Odstaw do lodówki.
Krok 4
Wyśmienitą pieczoną dynię podawaj na gorąco razem z dobrze schłodzonym, ostrym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























