Wyśmienita pieczona dynia z ostrym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita pieczona dynia z ostrym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 kilogram

null

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz, oczyść z nasion i potnij w plastry grube na ok.2cm.

Krok 2

Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym, skrop oliwą, oprósz pieprzem i solą i piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, gdy dynia będzie miękka i przyrumieniona z wierzchu.

Krok 3

W tym czasie wymieszaj jogurt z odrobiną oliwy, kuminem i przyprawami, tak aby był ostry w smaku. Odstaw do lodówki.

Krok 4

Wyśmienitą pieczoną dynię podawaj na gorąco razem z dobrze schłodzonym, ostrym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita pieczona dynia z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita pieczona dynia z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita pieczona dynia z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita pieczona dynia z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita pieczona dynia z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita pieczona dynia z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita pieczona dynia z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita pieczona dynia z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wołowina Rendang
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej