
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
8 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
400 gramów
400 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Usuń pestki, miąższ pokrój w kostkę.
Krok 2
Paprykę oczyść z nasion i umyj. Obierz cebulę i pokrój warzywa w kostkę.
Krok 3
Rozgrzej na patelni oliwę i zeszklij rozgnieciony czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone pomidory i paprykę.
Krok 4
Wrzuć listek laurowy, łyżeczkę oregano i dopraw do smaku Delikatem Knorr, cukrem, pieprzem i słodką papryką.
Krok 6
Odcedź i wyłóż makaron na talerz, polej przygotowanym sosem i udekoruj pietruszką.
Krok 5
Duś około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Wyjmij listek laurowy, dodaj ketchup. Ugotuj makaron al dente.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej