Spaghetti z sosem paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem paprykowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

8 sztuk

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

400 gramów

400 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Usuń pestki, miąższ pokrój w kostkę.

Krok 2

Paprykę oczyść z nasion i umyj. Obierz cebulę i pokrój warzywa w kostkę.

Krok 3

Rozgrzej na patelni oliwę i zeszklij rozgnieciony czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone pomidory i paprykę.

Krok 4

Wrzuć listek laurowy, łyżeczkę oregano i dopraw do smaku Delikatem Knorr, cukrem, pieprzem i słodką papryką.

Krok 6

Odcedź i wyłóż makaron na talerz, polej przygotowanym sosem i udekoruj pietruszką.

Krok 5

Duś około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Wyjmij listek laurowy, dodaj ketchup. Ugotuj makaron al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej