
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
8 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
400 gramów
400 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Usuń pestki, miąższ pokrój w kostkę.
Krok 2
Paprykę oczyść z nasion i umyj. Obierz cebulę i pokrój warzywa w kostkę.
Krok 3
Rozgrzej na patelni oliwę i zeszklij rozgnieciony czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone pomidory i paprykę.
Krok 4
Wrzuć listek laurowy, łyżeczkę oregano i dopraw do smaku Delikatem Knorr, cukrem, pieprzem i słodką papryką.
Krok 6
Odcedź i wyłóż makaron na talerz, polej przygotowanym sosem i udekoruj pietruszką.
Krok 5
Duś około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Wyjmij listek laurowy, dodaj ketchup. Ugotuj makaron al dente.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej