
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj.

Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę, marchew zetrzyj na tarce, wszystko obsmaż. Dodaj mięso i smaż je z warzywami, aż będzie suche.

Krok 3
Dodaj pomidory i Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-8 min. Makaron podawaj z tartym serem, najlepiej parmezanem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti Bolognese z cebulką
Wybierz się w kulinarną podróż. Przyrządź na niedzielny obiad spaghetti bolognese z cebulką i dzięki smakowi przenieś się razem z bliskimi dawno, dawno temu… do włoskiego miasteczka, gdzie sporządzono gęsty, aromatyczny sos – z mielonego mięsa, boczku, warzyw, oliwy z oliwek i pomidorów. Był on tak smaczny, że wkrótce stał się słynny nie tylko w całej Italii, ale również poza jej granicami. Jesteśmy pewni, że poczujecie się jak we włoskiej restauracji! Polecamy nasz przepis na spaghetti bolognese z cebulą.
Dla kogo?
Na początku włoskie gosposie poświęcały sporo czasu na przygotowanie tego pysznego sosu. Polecamy nieco prostszy i szybszy sposób, niż w oryginalnym przepisie. Mowa tu o sosie ragù, którego koncept stworzyli mieszkańcy Bolonii, który z czasem zmienił się w popularny sos bolognese… Ze zrobieniem spaghetti z cebulką według naszych wytycznych poradzi sobie nawet kulinarny nowicjusz. Smaczne dania powinny być dostępne dla każdego!
Na jaką okazję?
Zastanawiasz się, skąd dodatek cebuli do spaghetti? Dzięki niej zyskuje bardziej wyrazisty smak. Pozwól sobie na pyszne potrawy na co dzień – nawet w te dni, gdy czasu na gotowanie masz naprawdę mało.
Czy wiesz, że?
Dodać należy, że Włosi do tej pory trzymają się tradycyjnej receptury i podają ragù w pierwotnej wersji, wyłącznie z makaronem tagliatelle. Przy okazji warto zaznaczyć, że zawsze gotują makaron al dente. Należy brać z nich przykład!
Dla urozmaicenia:
Na spaghetti z cebulą ułóż listki świeżej bazylii i posyp startym, twardym sera. Najlepiej sprawdzi się włoski parmezan.