
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj.

Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę, marchew zetrzyj na tarce, wszystko obsmaż. Dodaj mięso i smaż je z warzywami, aż będzie suche.

Krok 3
Dodaj pomidory i Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-8 min. Makaron podawaj z tartym serem, najlepiej parmezanem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti Bolognese z cebulką
Wybierz się w kulinarną podróż. Przyrządź na niedzielny obiad spaghetti bolognese z cebulką i dzięki smakowi przenieś się razem z bliskimi dawno, dawno temu… do włoskiego miasteczka, gdzie sporządzono gęsty, aromatyczny sos – z mielonego mięsa, boczku, warzyw, oliwy z oliwek i pomidorów. Był on tak smaczny, że wkrótce stał się słynny nie tylko w całej Italii, ale również poza jej granicami. Jesteśmy pewni, że poczujecie się jak we włoskiej restauracji! Polecamy nasz przepis na spaghetti bolognese z cebulą.
Dla kogo?
Na początku włoskie gosposie poświęcały sporo czasu na przygotowanie tego pysznego sosu. Polecamy nieco prostszy i szybszy sposób, niż w oryginalnym przepisie. Mowa tu o sosie ragù, którego koncept stworzyli mieszkańcy Bolonii, który z czasem zmienił się w popularny sos bolognese… Ze zrobieniem spaghetti z cebulką według naszych wytycznych poradzi sobie nawet kulinarny nowicjusz. Smaczne dania powinny być dostępne dla każdego!
Na jaką okazję?
Zastanawiasz się, skąd dodatek cebuli do spaghetti? Dzięki niej zyskuje bardziej wyrazisty smak. Pozwól sobie na pyszne potrawy na co dzień – nawet w te dni, gdy czasu na gotowanie masz naprawdę mało.
Czy wiesz, że?
Dodać należy, że Włosi do tej pory trzymają się tradycyjnej receptury i podają ragù w pierwotnej wersji, wyłącznie z makaronem tagliatelle. Przy okazji warto zaznaczyć, że zawsze gotują makaron al dente. Należy brać z nich przykład!
Dla urozmaicenia:
Na spaghetti z cebulą ułóż listki świeżej bazylii i posyp startym, twardym sera. Najlepiej sprawdzi się włoski parmezan.




































