Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę, marchew zetrzyj na tarce, wszystko obsmaż. Dodaj mięso i smaż je z warzywami, aż będzie suche.
Krok 3
Dodaj pomidory i Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-8 min. Makaron podawaj z tartym serem, najlepiej parmezanem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti Bolognese z cebulką
Wybierz się w kulinarną podróż. Przyrządź na niedzielny obiad spaghetti bolognese z cebulką i opowiedz swoim bliskim historię o tym, jak dawno, dawno temu… We włoskim miasteczku sporządzono gęsty, aromatyczny sos – z mielonego mięsa, boczku, warzyw, oliwy z oliwek i pomidorów. Był on tak smaczny, że wkrótce stał się słynny nie tylko w całej Italii, ale również poza jej granicami. Z biegiem czasu nauczono się, jak przyrządzać go w nieco prostszy i szybszy sposób, niż w oryginalnym przepisie. I tak oto sos ragù, wymyślony przez mieszkańców Bolonii, zmienił się w popularny sos bolognese… Dodać należy przy tym, że Włosi do tej pory trzymają się tradycyjnej receptury i podają ragù w pierwotnej wersji, wyłącznie z makaronem tagliatelle. Przy okazji warto zaznaczyć, że zawsze gotują makaron al dente czyli "na ząb". Weź z nich przykład!