
Składniki
1 szklanka
200 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 200 °C. Przygotuj foremki do pieczenia babeczek i wysmaruj je margaryną.
Krok 2
Na patelni podsmaż mięso i rozdrobnij je drewnianą łyżką, aby nie było grudek. Jak tylko się zarumieni, dodaj startą na tarce marchewkę.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym i szklanką wody. Wlej całość na patelnię z mięsem. Dodaj groszek i gotuj, aż składniki się połączą i sos zgęstnieje.
Krok 4
Chleb pokrój wzdłuż w bardzo cienkie kromki. Następnie każdą przetnij wzdłuż na pół, tak aby powstały paski o szerokości 3-4 cm.
Krok 5
Paski z chleba delikatnie zwiń i umieść w foremkach do pieczenia babeczek, tak aby przykleiły się do boku foremki. Piecz w temperaturze 200 °C przez 5 minut. Powinny powstać okrągłe pierścienie z chleba.
Krok 6
Foremki z chlebem wypełnij masą mięsną i przykryj warstwą startego sera. Mięsne babeczki zapiekaj przez 10-15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej