
Składniki
1 szklanka
200 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 200 °C. Przygotuj foremki do pieczenia babeczek i wysmaruj je margaryną.
Krok 2
Na patelni podsmaż mięso i rozdrobnij je drewnianą łyżką, aby nie było grudek. Jak tylko się zarumieni, dodaj startą na tarce marchewkę.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym i szklanką wody. Wlej całość na patelnię z mięsem. Dodaj groszek i gotuj, aż składniki się połączą i sos zgęstnieje.
Krok 4
Chleb pokrój wzdłuż w bardzo cienkie kromki. Następnie każdą przetnij wzdłuż na pół, tak aby powstały paski o szerokości 3-4 cm.
Krok 5
Paski z chleba delikatnie zwiń i umieść w foremkach do pieczenia babeczek, tak aby przykleiły się do boku foremki. Piecz w temperaturze 200 °C przez 5 minut. Powinny powstać okrągłe pierścienie z chleba.
Krok 6
Foremki z chlebem wypełnij masą mięsną i przykryj warstwą startego sera. Mięsne babeczki zapiekaj przez 10-15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej