Mięsno-warzywne babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsno-warzywne babeczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200 °C. Przygotuj foremki do pieczenia babeczek i wysmaruj je margaryną.

Krok 2

Na patelni podsmaż mięso i rozdrobnij je drewnianą łyżką, aby nie było grudek. Jak tylko się zarumieni, dodaj startą na tarce marchewkę.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym i szklanką wody. Wlej całość na patelnię z mięsem. Dodaj groszek i gotuj, aż składniki się połączą i sos zgęstnieje.

Krok 4

Chleb pokrój wzdłuż w bardzo cienkie kromki. Następnie każdą przetnij wzdłuż na pół, tak aby powstały paski o szerokości 3-4 cm.

Krok 5

Paski z chleba delikatnie zwiń i umieść w foremkach do pieczenia babeczek, tak aby przykleiły się do boku foremki. Piecz w temperaturze 200 °C przez 5 minut. Powinny powstać okrągłe pierścienie z chleba.

Krok 6

Foremki z chlebem wypełnij masą mięsną i przykryj warstwą startego sera. Mięsne babeczki zapiekaj przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej