Mięsno-warzywne babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsno-warzywne babeczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200 °C. Przygotuj foremki do pieczenia babeczek i wysmaruj je margaryną.

Krok 2

Na patelni podsmaż mięso i rozdrobnij je drewnianą łyżką, aby nie było grudek. Jak tylko się zarumieni, dodaj startą na tarce marchewkę.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym i szklanką wody. Wlej całość na patelnię z mięsem. Dodaj groszek i gotuj, aż składniki się połączą i sos zgęstnieje.

Krok 4

Chleb pokrój wzdłuż w bardzo cienkie kromki. Następnie każdą przetnij wzdłuż na pół, tak aby powstały paski o szerokości 3-4 cm.

Krok 5

Paski z chleba delikatnie zwiń i umieść w foremkach do pieczenia babeczek, tak aby przykleiły się do boku foremki. Piecz w temperaturze 200 °C przez 5 minut. Powinny powstać okrągłe pierścienie z chleba.

Krok 6

Foremki z chlebem wypełnij masą mięsną i przykryj warstwą startego sera. Mięsne babeczki zapiekaj przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej