Mięsno-warzywne babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsno-warzywne babeczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

75 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200 °C. Przygotuj foremki do pieczenia babeczek i wysmaruj je margaryną.

Krok 2

Na patelni podsmaż mięso i rozdrobnij je drewnianą łyżką, aby nie było grudek. Jak tylko się zarumieni, dodaj startą na tarce marchewkę.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym i szklanką wody. Wlej całość na patelnię z mięsem. Dodaj groszek i gotuj, aż składniki się połączą i sos zgęstnieje.

Krok 4

Chleb pokrój wzdłuż w bardzo cienkie kromki. Następnie każdą przetnij wzdłuż na pół, tak aby powstały paski o szerokości 3-4 cm.

Krok 5

Paski z chleba delikatnie zwiń i umieść w foremkach do pieczenia babeczek, tak aby przykleiły się do boku foremki. Piecz w temperaturze 200 °C przez 5 minut. Powinny powstać okrągłe pierścienie z chleba.

Krok 6

Foremki z chlebem wypełnij masą mięsną i przykryj warstwą startego sera. Mięsne babeczki zapiekaj przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej