Mięsno-warzywne babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mięsno-warzywne babeczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

75 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200 °C. Przygotuj foremki do pieczenia babeczek i wysmaruj je margaryną.

Krok 2

Na patelni podsmaż mięso i rozdrobnij je drewnianą łyżką, aby nie było grudek. Jak tylko się zarumieni, dodaj startą na tarce marchewkę.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym i szklanką wody. Wlej całość na patelnię z mięsem. Dodaj groszek i gotuj, aż składniki się połączą i sos zgęstnieje.

Krok 4

Chleb pokrój wzdłuż w bardzo cienkie kromki. Następnie każdą przetnij wzdłuż na pół, tak aby powstały paski o szerokości 3-4 cm.

Krok 5

Paski z chleba delikatnie zwiń i umieść w foremkach do pieczenia babeczek, tak aby przykleiły się do boku foremki. Piecz w temperaturze 200 °C przez 5 minut. Powinny powstać okrągłe pierścienie z chleba.

Krok 6

Foremki z chlebem wypełnij masą mięsną i przykryj warstwą startego sera. Mięsne babeczki zapiekaj przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsno-warzywne babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej