Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
4 sztuki
2 łyżki
4 listków
300 gramów
4 łyżki
1.5 puszki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i suszone pomidory pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie zeszklij cebulkę na oliwie, dodaj czosnek i suszone pomidory. Dodaj mięso i podsmaż mieszając, aż zmieni kolor.
Krok 2
W między czasie ugotuj makaron według instrukcji. Do mięsa dodaj pomidory z puszki. Sos dopraw wszystkimi wymienionymi przyprawami. Gotuj ok. 10 minut.
Krok 3
Podawaj ze świeżymi pomidorkami, listkami bazylii i tartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej