Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

4 sztuki

2 łyżki

4 listków

300 gramów

4 łyżki

1.5 puszki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i suszone pomidory pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie zeszklij cebulkę na oliwie, dodaj czosnek i suszone pomidory. Dodaj mięso i podsmaż mieszając, aż zmieni kolor.

Krok 2

W między czasie ugotuj makaron według instrukcji. Do mięsa dodaj pomidory z puszki. Sos dopraw wszystkimi wymienionymi przyprawami. Gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Podawaj ze świeżymi pomidorkami, listkami bazylii i tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej