Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

4 sztuki

2 łyżki

4 listków

300 gramów

4 łyżki

1.5 puszki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i suszone pomidory pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie zeszklij cebulkę na oliwie, dodaj czosnek i suszone pomidory. Dodaj mięso i podsmaż mieszając, aż zmieni kolor.

Krok 2

W między czasie ugotuj makaron według instrukcji. Do mięsa dodaj pomidory z puszki. Sos dopraw wszystkimi wymienionymi przyprawami. Gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Podawaj ze świeżymi pomidorkami, listkami bazylii i tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej