Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

4 sztuki

2 łyżki

4 listków

300 gramów

4 łyżki

1.5 puszki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i suszone pomidory pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie zeszklij cebulkę na oliwie, dodaj czosnek i suszone pomidory. Dodaj mięso i podsmaż mieszając, aż zmieni kolor.

Krok 2

W między czasie ugotuj makaron według instrukcji. Do mięsa dodaj pomidory z puszki. Sos dopraw wszystkimi wymienionymi przyprawami. Gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Podawaj ze świeżymi pomidorkami, listkami bazylii i tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej