Roladki z kurczaka z szynką i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka z szynką i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
966 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

751 osób wydrukowało

Pobierz pdf

988 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

10 plastrów

1 opakowanie

0.5 pęczka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania mięsa. Każdą pierś przekrój wzdłuż na pół, aby powstały dwa cienkie i szerokie plastry. Następnie każdy przekrój ponownie na pół tak, aby powstały długie paski.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 1

Krok 2

Kostę Knorr rozetrzyj z olejem. Dodaj również przyprawę Knorr i posiekaną natkę. Paski z kurczaka zamarynuj w paście i odstaw do lodówki na 20 minut.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 2

Krok 3

Paprykę odcedź i pokrój również w paski.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 3

Krok 4

Teraz zwiń mięso. Rozłóż pasek mięsa, połóż pasek papryki, plaster szynki i zwiń. Powinien powstać mały rulonik.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 4

Krok 5

Ruloniki nabijaj w poprzek na szaszłyki po 3 sztuki na każdy.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 5

Krok 6

Mięso smaż około 5-6 minut z każdej strony.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

5

Opinie o przepisie

  • helka

    helka , 09.01.2023

    Świetne roladki !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Koczuba

    Danuta Koczuba , 08.05.2016

    Zjadłabym mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Kiełbusiewicz

    Witold Kiełbusiewicz , 07.05.2016

    Ślinka cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Restauracja Qualitass

    Restauracja Qualitass , 28.04.2016

    Uwielbiamy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Wróblewska

    Dorota Wróblewska , 07.07.2015

    pyszota :-D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z kurczaka z szynką i paprykąRoladki z kurczaka z szynką i papryką

Jeśli szukasz przepisu na potrawę nietrudną w wykonaniu, a jednocześnie efektowną, koniecznie przygotuj roladki z kurczaka z szynką i papryką. Jest to propozycja niezwykle uniwersalna, bo może być zarówno przekąską, jak również mięsnym składnikiem obiadu. Patrząc na te kolorowe roladki pewnie myślisz, że ktoś musiał się sporo napracować, aby uzyskać tak spektakularny efekt. Niech pozostanie naszą wspólną tajemnicą, że niekoniecznie. Wystarczy kawałek mięsa, plasterek szynki i słupki papryki. Należy je zwinąć w rulon i nabić na wykałaczkę. Aby kawałki kurczaka po usmażeniu były rumiane i miękkie, warto wcześniej je zamarynować. Kiedy twoje kolorowe roladki będą już gotowe, zastanów się, w jaki sposób je podasz. Jeśli chcesz, aby były częścią gorącego dania, ugotuj do nich ryż z przyprawą curry oraz przygotuj sałatkę z dodatkiem ananasa. Sukces murowany!