Roladki z kurczaka z szynką i papryką
łatwe
1023 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
10 plastrów
1 opakowanie
0.5 pęczka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od przygotowania mięsa. Każdą pierś przekrój wzdłuż na pół, aby powstały dwa cienkie i szerokie plastry. Następnie każdy przekrój ponownie na pół tak, aby powstały długie paski.

Krok 2
Kostę Knorr rozetrzyj z olejem. Dodaj również przyprawę Knorr i posiekaną natkę. Paski z kurczaka zamarynuj w paście i odstaw do lodówki na 20 minut.

Krok 3
Paprykę odcedź i pokrój również w paski.

Krok 4
Teraz zwiń mięso. Rozłóż pasek mięsa, połóż pasek papryki, plaster szynki i zwiń. Powinien powstać mały rulonik.

Krok 5
Ruloniki nabijaj w poprzek na szaszłyki po 3 sztuki na każdy.

Krok 6
Mięso smaż około 5-6 minut z każdej strony.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki z kurczaka z szynką i papryką
Jeśli szukasz przepisu na potrawę nietrudną w wykonaniu, a jednocześnie efektowną, koniecznie przygotuj roladki z kurczaka z szynką i papryką. Jest to propozycja niezwykle uniwersalna, bo może być zarówno przekąską, jak również mięsnym składnikiem obiadu. Patrząc na te kolorowe roladki pewnie myślisz, że ktoś musiał się sporo napracować, aby uzyskać tak spektakularny efekt. Niech pozostanie naszą wspólną tajemnicą, że niekoniecznie. Wystarczy kawałek mięsa, plasterek szynki i słupki papryki. Należy je zwinąć w rulon i nabić na wykałaczkę. Aby kawałki kurczaka po usmażeniu były rumiane i miękkie, warto wcześniej je zamarynować. Kiedy twoje kolorowe roladki będą już gotowe, zastanów się, w jaki sposób je podasz. Jeśli chcesz, aby były częścią gorącego dania, ugotuj do nich ryż z przyprawą curry oraz przygotuj sałatkę z dodatkiem ananasa. Sukces murowany!



































