Roladki z kurczaka z szynką i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka z szynką i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
962 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

743 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

969 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

10 plastrów

1 opakowanie

0.5 pęczka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania mięsa. Każdą pierś przekrój wzdłuż na pół, aby powstały dwa cienkie i szerokie plastry. Następnie każdy przekrój ponownie na pół tak, aby powstały długie paski.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 1

Krok 2

Kostę Knorr rozetrzyj z olejem. Dodaj również przyprawę Knorr i posiekaną natkę. Paski z kurczaka zamarynuj w paście i odstaw do lodówki na 20 minut.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 2

Krok 3

Paprykę odcedź i pokrój również w paski.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 3

Krok 4

Teraz zwiń mięso. Rozłóż pasek mięsa, połóż pasek papryki, plaster szynki i zwiń. Powinien powstać mały rulonik.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 4

Krok 5

Ruloniki nabijaj w poprzek na szaszłyki po 3 sztuki na każdy.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 5

Krok 6

Mięso smaż około 5-6 minut z każdej strony.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

5

Opinie o przepisie

  • helka

    helka , 09.01.2023

    Świetne roladki !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Koczuba

    Danuta Koczuba , 08.05.2016

    Zjadłabym mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Kiełbusiewicz

    Witold Kiełbusiewicz , 07.05.2016

    Ślinka cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Restauracja Qualitass

    Restauracja Qualitass , 28.04.2016

    Uwielbiamy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Wróblewska

    Dorota Wróblewska , 07.07.2015

    pyszota :-D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z kurczaka z szynką i paprykąRoladki z kurczaka z szynką i papryką

Jeśli szukasz przepisu na potrawę nietrudną w wykonaniu, a jednocześnie efektowną, koniecznie przygotuj roladki z kurczaka z szynką i papryką. Jest to propozycja niezwykle uniwersalna, bo może być zarówno przekąską, jak również mięsnym składnikiem obiadu. Patrząc na te kolorowe roladki pewnie myślisz, że ktoś musiał się sporo napracować, aby uzyskać tak spektakularny efekt. Niech pozostanie naszą wspólną tajemnicą, że niekoniecznie. Wystarczy kawałek mięsa, plasterek szynki i słupki papryki. Należy je zwinąć w rulon i nabić na wykałaczkę. Aby kawałki kurczaka po usmażeniu były rumiane i miękkie, warto wcześniej je zamarynować. Kiedy twoje kolorowe roladki będą już gotowe, zastanów się, w jaki sposób je podasz. Jeśli chcesz, aby były częścią gorącego dania, ugotuj do nich ryż z przyprawą curry oraz przygotuj sałatkę z dodatkiem ananasa. Sukces murowany!