Greckie roladki z kurczaka z serem feta - przepis | Przepisy.pl pixel

Roladki a'la greckie

Autor: Diana Baran

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel piersi kurczaka na cztery porcje, rozbij je jak na kotlet i dokładnie umyj. Następnie nasmaruj je odrobiną oliwy.

Krok 2

Oliwki, śliwki posiekaj. Obsyp kurczaka po jednej stronie przyprawą gyros i przyprawą w mini kostkach. Ułóż jeden plaster sera typu feta oraz oliwki i śliwki. Zwiń wszystko w roladkę (dobrze jest obwiązać roladki sznurkiem).

Krok 3

Smaż na odrobinie tłuszczu z każdej strony, aż mięso będzie gotowe. Można również po obsmażeniu wstawić roladki na kilka minut do piekarnika (wówczas warto dorzucić luzem kilka śliwek suszonych). Podawać z oliwkami i (opcjonalnie) plastrem ananasa. Pasuje zarówno do ryżu jak i świeżej bułki. Można podawać również na zimno - idealne nadaje się na kanapki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki a'la greckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki a'la greckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki a'la greckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki a'la greckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki a'la greckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki a'la greckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki a'la greckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki a'la greckie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej