Roladki z kapusty i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kapusty i mięsa mielonego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

null

1 sztuka

null

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kajzerkę namocz w 0,3 szklanki bulionu Knorr i mocno odciśnij.

Krok 2

Obrane cebule posiekaj.

Krok 3

Do mięsa dodaj kajzerkę, jajko i cebule, przypraw solą , pieprzem i papryką, wymieszaj.

Krok 4

Porcje mięsa nakładaj na liście kapusty, rozsmaruj cienko zostawiając wolne brzegi. Liście zwiń zakładając brzeg do środka. Roladki ułóż w garnku, podlej reszta bulionu Knorra i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz płomień, przykryj i duś 45 minut do miękkości. Pod koniec dolej śmietanę, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaczki z grilla
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej