Roladki z kapusty i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kapusty i mięsa mielonego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 sztuka

null

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

null

0.5 szklanki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kajzerkę namocz w 0,3 szklanki bulionu Knorr i mocno odciśnij.

Krok 2

Obrane cebule posiekaj.

Krok 3

Do mięsa dodaj kajzerkę, jajko i cebule, przypraw solą , pieprzem i papryką, wymieszaj.

Krok 4

Porcje mięsa nakładaj na liście kapusty, rozsmaruj cienko zostawiając wolne brzegi. Liście zwiń zakładając brzeg do środka. Roladki ułóż w garnku, podlej reszta bulionu Knorra i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz płomień, przykryj i duś 45 minut do miękkości. Pod koniec dolej śmietanę, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Młoda kapusta z koperkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej