Roladki z kapusty i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kapusty i mięsa mielonego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 sztuka

null

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

null

0.5 szklanki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kajzerkę namocz w 0,3 szklanki bulionu Knorr i mocno odciśnij.

Krok 2

Obrane cebule posiekaj.

Krok 3

Do mięsa dodaj kajzerkę, jajko i cebule, przypraw solą , pieprzem i papryką, wymieszaj.

Krok 4

Porcje mięsa nakładaj na liście kapusty, rozsmaruj cienko zostawiając wolne brzegi. Liście zwiń zakładając brzeg do środka. Roladki ułóż w garnku, podlej reszta bulionu Knorra i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz płomień, przykryj i duś 45 minut do miękkości. Pod koniec dolej śmietanę, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kapusty i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej