Roladki z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z parówkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

null szczypt

600 gramów

null szczypt

4 sztuki

4 łyżki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso indycze umyj, osusz i potnij na 4 płaskie kawałki, rozbij lekko dłonią, oprósz solą i pieprzem, skrop olejem.

Krok 2

Na każdym kawałku mięsa ułóż po dwa plasterki sera i obraną z folii parówkę. Posmaruj Pesto i zwiń w roladę.

Krok 3

Podziel na mniejsze około 3 centymetrowe roladki i każdą zepnij wykałaczką lub patyczkiem szaszłykowym. Skrop tłuszczem i ułóż na folii aluminiowej.

Krok 4

Zawiń i piecz przez 40 minut na grillu, do momentu gdy mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej