Roladki z parówkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

null szczypt

600 gramów

null szczypt

4 sztuki

4 łyżki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso indycze umyj, osusz i potnij na 4 płaskie kawałki, rozbij lekko dłonią, oprósz solą i pieprzem, skrop olejem.

Krok 2

Na każdym kawałku mięsa ułóż po dwa plasterki sera i obraną z folii parówkę. Posmaruj Pesto i zwiń w roladę.

Krok 3

Podziel na mniejsze około 3 centymetrowe roladki i każdą zepnij wykałaczką lub patyczkiem szaszłykowym. Skrop tłuszczem i ułóż na folii aluminiowej.

Krok 4

Zawiń i piecz przez 40 minut na grillu, do momentu gdy mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej