Roladki z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z parówkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

null szczypt

600 gramów

null szczypt

4 sztuki

4 łyżki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso indycze umyj, osusz i potnij na 4 płaskie kawałki, rozbij lekko dłonią, oprósz solą i pieprzem, skrop olejem.

Krok 2

Na każdym kawałku mięsa ułóż po dwa plasterki sera i obraną z folii parówkę. Posmaruj Pesto i zwiń w roladę.

Krok 3

Podziel na mniejsze około 3 centymetrowe roladki i każdą zepnij wykałaczką lub patyczkiem szaszłykowym. Skrop tłuszczem i ułóż na folii aluminiowej.

Krok 4

Zawiń i piecz przez 40 minut na grillu, do momentu gdy mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej