Roladki z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z parówkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

null szczypt

600 gramów

null szczypt

4 sztuki

4 łyżki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso indycze umyj, osusz i potnij na 4 płaskie kawałki, rozbij lekko dłonią, oprósz solą i pieprzem, skrop olejem.

Krok 2

Na każdym kawałku mięsa ułóż po dwa plasterki sera i obraną z folii parówkę. Posmaruj Pesto i zwiń w roladę.

Krok 3

Podziel na mniejsze około 3 centymetrowe roladki i każdą zepnij wykałaczką lub patyczkiem szaszłykowym. Skrop tłuszczem i ułóż na folii aluminiowej.

Krok 4

Zawiń i piecz przez 40 minut na grillu, do momentu gdy mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śniadanie na bulionie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej