
Składniki
4 łyżki
null szczypt
600 gramów
null szczypt
4 sztuki
4 łyżki
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso indycze umyj, osusz i potnij na 4 płaskie kawałki, rozbij lekko dłonią, oprósz solą i pieprzem, skrop olejem.
Krok 2
Na każdym kawałku mięsa ułóż po dwa plasterki sera i obraną z folii parówkę. Posmaruj Pesto i zwiń w roladę.
Krok 3
Podziel na mniejsze około 3 centymetrowe roladki i każdą zepnij wykałaczką lub patyczkiem szaszłykowym. Skrop tłuszczem i ułóż na folii aluminiowej.
Krok 4
Zawiń i piecz przez 40 minut na grillu, do momentu gdy mięso będzie miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej