
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
null
null
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
600 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry i rozbij. Oprósz sola i pieprzem, posmaruj musztardą.
Krok 2
Ułóż plasterki boczku.
Krok 3
Ogórki i grzyby pokrój w paski, a cebulę w piórka, ułóż na boczku.
Krok 4
Zwiń w roladki i obsmaż na oleju. Podlej niewielka ilością wody i duś 1 godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej