Roladki z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

null

null

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

600 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry i rozbij. Oprósz sola i pieprzem, posmaruj musztardą.

Krok 2

Ułóż plasterki boczku.

Krok 3

Ogórki i grzyby pokrój w paski, a cebulę w piórka, ułóż na boczku.

Krok 4

Zwiń w roladki i obsmaż na oleju. Podlej niewielka ilością wody i duś 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej