Roladki z grzybami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

null

null

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

600 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry i rozbij. Oprósz sola i pieprzem, posmaruj musztardą.

Krok 2

Ułóż plasterki boczku.

Krok 3

Ogórki i grzyby pokrój w paski, a cebulę w piórka, ułóż na boczku.

Krok 4

Zwiń w roladki i obsmaż na oleju. Podlej niewielka ilością wody i duś 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej