Roladki z kurczaka na włoską nutę przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki z kurczaka na włoską nutę

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

10 sztuk

10 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię dokładnie myjemy, wydrążamy miękki miąższ i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dusimy na odrobinie oleju przez 2-3 minuty z obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Lekko studzimy. Pomidory i oliwki kroimy w paski, dodajemy do podsmażonej cukinii wraz z 2-3 łyżkami startego parmezanu. Doprawiamy do smaku odrobiną soli, pieprzem, oregano i ziołami prowansalskimi.

Krok 2

Każdą pierś kroimy na dwa kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Pieprz ziarnisty rozgniatamy w moździerzu, dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową i kilka łyżek oleju i dokładnie mieszamy. Powstałą pastą smarujemy z obu stron kotlety z piersi. Nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki. Mięso podsmażamy z każdej strony na rumiano na rozgrzanym oleju, podlewamy odrobiną wody i dusimy 5 minut.

Krok 3

Podajemy na dokładnie opłukanej i osuszonej roszponce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki z piersi indyka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej