Roladki z kurczaka na włoską nutę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka na włoską nutę

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

10 dekagramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię dokładnie myjemy, wydrążamy miękki miąższ i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dusimy na odrobinie oleju przez 2-3 minuty z obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Lekko studzimy. Pomidory i oliwki kroimy w paski, dodajemy do podsmażonej cukinii wraz z 2-3 łyżkami startego parmezanu. Doprawiamy do smaku odrobiną soli, pieprzem, oregano i ziołami prowansalskimi.

Krok 2

Każdą pierś kroimy na dwa kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Pieprz ziarnisty rozgniatamy w moździerzu, dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową i kilka łyżek oleju i dokładnie mieszamy. Powstałą pastą smarujemy z obu stron kotlety z piersi. Nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki. Mięso podsmażamy z każdej strony na rumiano na rozgrzanym oleju, podlewamy odrobiną wody i dusimy 5 minut.

Krok 3

Podajemy na dokładnie opłukanej i osuszonej roszponce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka na włoską nutę  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej