Roladki z polędwicy wieprzowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z polędwicy wieprzowej

Autor: Natalia Walas

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

600 gramów

2 sztuki

200 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż. Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.

Krok 2

2.Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca. Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.

Krok 3

3.Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr. Nałóż wystudzony szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło. Tak przygotowaną roladę odłóż do lodówki na 30 minut.

Krok 4

4.Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony. Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Dopraw majerankiem.

Krok 5

5.Całość zalej 500 ml wrzącej wody, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli smak dania. Zmniejsz ogień i duś mięso pod przykryciem 15 minut.

Natalia Walas

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej