Roladki z polędwicy wieprzowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z polędwicy wieprzowej

Autor: Natalia Walas

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

600 gramów

2 sztuki

200 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż. Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.

Krok 2

2.Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca. Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.

Krok 3

3.Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr. Nałóż wystudzony szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło. Tak przygotowaną roladę odłóż do lodówki na 30 minut.

Krok 4

4.Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony. Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Dopraw majerankiem.

Krok 5

5.Całość zalej 500 ml wrzącej wody, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli smak dania. Zmniejsz ogień i duś mięso pod przykryciem 15 minut.

Natalia Walas

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej