Roladki z polędwicy wieprzowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z polędwicy wieprzowej

Autor: Natalia Walas

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

200 gramów

2 sztuki

400 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż. Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.

Krok 2

2.Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca. Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.

Krok 3

3.Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr. Nałóż wystudzony szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło. Tak przygotowaną roladę odłóż do lodówki na 30 minut.

Krok 4

4.Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony. Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Dopraw majerankiem.

Krok 5

5.Całość zalej 500 ml wrzącej wody, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli smak dania. Zmniejsz ogień i duś mięso pod przykryciem 15 minut.

Natalia Walas

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej