Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy na pół, rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek piersi smarujemy musztardą, posypujemy przyprawą do kurczaka pikantną . Odstawiamy w chłodne miejsce.

Krok 2

Na patelnię wkładamy odrobinę masła i 1/4 opakowania mrożonego szpinaku, smażymy, dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na każdy płat układamy szpinak i plasterki papryki czerwonej i zawijamy dość mocno płatem piersi, dodatkowo obwijamy boczkiem i spinamy wykałaczkami.

Krok 3

Na patelnię Dry Cooker wlewamy łyżkę oleju, kiedy czujnik temperatury zmieni swój kolor na czerwony wkładamy roladki, smażymy z każdej strony około 15 minut. W międzyczasie robimy dekoracje z warzyw. Na ozdobiony talerz kładziemy roladkę podajemy z musem z aronii i wiśni.

Mariola

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki wołowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej