Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy na pół, rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek piersi smarujemy musztardą, posypujemy przyprawą do kurczaka pikantną . Odstawiamy w chłodne miejsce.

Krok 2

Na patelnię wkładamy odrobinę masła i 1/4 opakowania mrożonego szpinaku, smażymy, dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na każdy płat układamy szpinak i plasterki papryki czerwonej i zawijamy dość mocno płatem piersi, dodatkowo obwijamy boczkiem i spinamy wykałaczkami.

Krok 3

Na patelnię Dry Cooker wlewamy łyżkę oleju, kiedy czujnik temperatury zmieni swój kolor na czerwony wkładamy roladki, smażymy z każdej strony około 15 minut. W międzyczasie robimy dekoracje z warzyw. Na ozdobiony talerz kładziemy roladkę podajemy z musem z aronii i wiśni.

Mariola

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej