Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką
łatwe
28 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy na pół, rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek piersi smarujemy musztardą, posypujemy przyprawą do kurczaka pikantną . Odstawiamy w chłodne miejsce.
Krok 2
Na patelnię wkładamy odrobinę masła i 1/4 opakowania mrożonego szpinaku, smażymy, dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na każdy płat układamy szpinak i plasterki papryki czerwonej i zawijamy dość mocno płatem piersi, dodatkowo obwijamy boczkiem i spinamy wykałaczkami.
Krok 3
Na patelnię Dry Cooker wlewamy łyżkę oleju, kiedy czujnik temperatury zmieni swój kolor na czerwony wkładamy roladki, smażymy z każdej strony około 15 minut. W międzyczasie robimy dekoracje z warzyw. Na ozdobiony talerz kładziemy roladkę podajemy z musem z aronii i wiśni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej