Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami: przepis | Przepisy.pl pixel

Roladki z ciasta francuskiego z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

4 sztuki

1 szczypta

25 dekagramów

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

50 dekagramów

2 sztuki

55 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę, marchewki, pieczarki i papryki pokrój w kostkę.

Krok 2

Czosnek zrumień na rozgrzanym oleju, dołóż pozostałe składniki i chwilę smaż.

Krok 3

Dolej niewielką ilość wody, przypraw i duś przez 15 minut.

Krok 4

Ciasto rozmroź i pokrój na 12 kawałków. Każdy kawałek rozwałkuj, nałóż farsz i zwiń w roladki. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Liście sałaty porwij na małe kawałki.

Krok 6

W rondelku rozgrzej 100 ml oleju, wsyp groszek i sałatę, wymieszaj. Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj 15 minut. Groszek z sałatą podawaj na talerzu obok roladek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej