Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami: przepis | Przepisy.pl pixel

Roladki z ciasta francuskiego z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

4 sztuki

1 szczypta

25 dekagramów

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

50 dekagramów

2 sztuki

55 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę, marchewki, pieczarki i papryki pokrój w kostkę.

Krok 2

Czosnek zrumień na rozgrzanym oleju, dołóż pozostałe składniki i chwilę smaż.

Krok 3

Dolej niewielką ilość wody, przypraw i duś przez 15 minut.

Krok 4

Ciasto rozmroź i pokrój na 12 kawałków. Każdy kawałek rozwałkuj, nałóż farsz i zwiń w roladki. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Liście sałaty porwij na małe kawałki.

Krok 6

W rondelku rozgrzej 100 ml oleju, wsyp groszek i sałatę, wymieszaj. Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj 15 minut. Groszek z sałatą podawaj na talerzu obok roladek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z ciasta francuskiego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej