Roladki z ciasta francuskiego z warzywami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

4 sztuki

25 dekagramów

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

50 dekagramów

2 sztuki

55 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę, marchewki, pieczarki i papryki pokrój w kostkę.

Krok 2

Czosnek zrumień na rozgrzanym oleju, dołóż pozostałe składniki i chwilę smaż.

Krok 3

Dolej niewielką ilość wody, przypraw i duś przez 15 minut.

Krok 4

Ciasto rozmroź i pokrój na 12 kawałków. Każdy kawałek rozwałkuj, nałóż farsz i zwiń w roladki. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Liście sałaty porwij na małe kawałki.

Krok 6

W rondelku rozgrzej 100 ml oleju, wsyp groszek i sałatę, wymieszaj. Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj 15 minut. Groszek z sałatą podawaj na talerzu obok roladek.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej