Roladki z ciasta francuskiego z warzywami
średnie
18 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
4 sztuki
1 szczypta
25 dekagramów
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
50 dekagramów
2 sztuki
55 dekagramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę, marchewki, pieczarki i papryki pokrój w kostkę.
Krok 2
Czosnek zrumień na rozgrzanym oleju, dołóż pozostałe składniki i chwilę smaż.
Krok 3
Dolej niewielką ilość wody, przypraw i duś przez 15 minut.
Krok 4
Ciasto rozmroź i pokrój na 12 kawałków. Każdy kawałek rozwałkuj, nałóż farsz i zwiń w roladki. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Liście sałaty porwij na małe kawałki.
Krok 6
W rondelku rozgrzej 100 ml oleju, wsyp groszek i sałatę, wymieszaj. Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj 15 minut. Groszek z sałatą podawaj na talerzu obok roladek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej