Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

7 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

90 gramów

200 gramów

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zmiksuj i wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Włóż je do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia na około 30 minut.

Krok 2

Składniki sosu wymieszaj, dodając 100 ml wody. Szynkę pokrój na plastry, a następnie na kawałki. Pieczarki obierz i pokrój na plastry. Oliwki pokrój na plasterki.

Krok 3

Z ciasta rozwałkuj duży prostokątny placek. Rozsmaruj na nim sos, rozłóż składniki farszu. Zawiń ciasto z farszem i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Ustawiaj je na sztorc z naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia.

Krok 4

Piecz przez 15-25 minut lub do ładnego zrumienienia ciasta w temperaturze 230°C lub 210°C z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej