Bułeczki pizzowe – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

100 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

50 gramów

400 gramów

90 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

7 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zmiksuj i wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Włóż je do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia na około 30 minut.

Krok 2

Składniki sosu wymieszaj, dodając 100 ml wody. Szynkę pokrój na plastry, a następnie na kawałki. Pieczarki obierz i pokrój na plastry. Oliwki pokrój na plasterki.

Krok 3

Z ciasta rozwałkuj duży prostokątny placek. Rozsmaruj na nim sos, rozłóż składniki farszu. Zawiń ciasto z farszem i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Ustawiaj je na sztorc z naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia.

Krok 4

Piecz przez 15-25 minut lub do ładnego zrumienienia ciasta w temperaturze 230°C lub 210°C z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej