Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami
trudne
20 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
100 gramów
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
50 gramów
400 gramów
90 gramów
200 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
7 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki ciasta zmiksuj i wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Włóż je do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia na około 30 minut.
Krok 2
Składniki sosu wymieszaj, dodając 100 ml wody. Szynkę pokrój na plastry, a następnie na kawałki. Pieczarki obierz i pokrój na plastry. Oliwki pokrój na plasterki.
Krok 3
Z ciasta rozwałkuj duży prostokątny placek. Rozsmaruj na nim sos, rozłóż składniki farszu. Zawiń ciasto z farszem i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Ustawiaj je na sztorc z naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia.
Krok 4
Piecz przez 15-25 minut lub do ładnego zrumienienia ciasta w temperaturze 230°C lub 210°C z termoobiegiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej