Bułeczki pizzowe – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

100 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

50 gramów

400 gramów

90 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

7 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zmiksuj i wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Włóż je do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia na około 30 minut.

Krok 2

Składniki sosu wymieszaj, dodając 100 ml wody. Szynkę pokrój na plastry, a następnie na kawałki. Pieczarki obierz i pokrój na plastry. Oliwki pokrój na plasterki.

Krok 3

Z ciasta rozwałkuj duży prostokątny placek. Rozsmaruj na nim sos, rozłóż składniki farszu. Zawiń ciasto z farszem i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Ustawiaj je na sztorc z naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia.

Krok 4

Piecz przez 15-25 minut lub do ładnego zrumienienia ciasta w temperaturze 230°C lub 210°C z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej