Bułeczki pizzowe – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

7 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

90 gramów

200 gramów

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zmiksuj i wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Włóż je do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia na około 30 minut.

Krok 2

Składniki sosu wymieszaj, dodając 100 ml wody. Szynkę pokrój na plastry, a następnie na kawałki. Pieczarki obierz i pokrój na plastry. Oliwki pokrój na plasterki.

Krok 3

Z ciasta rozwałkuj duży prostokątny placek. Rozsmaruj na nim sos, rozłóż składniki farszu. Zawiń ciasto z farszem i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Ustawiaj je na sztorc z naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia.

Krok 4

Piecz przez 15-25 minut lub do ładnego zrumienienia ciasta w temperaturze 230°C lub 210°C z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z pizzy z szynką, pieczarkami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej