Roladki z indyka z młodą marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z indyka z młodą marchewką

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka porkój w cienkie plastry. Z jednej strony posyp przyprawą Knorr z drugiej posmaruj musztardą.

Krok 2

Marchewkę wyszoruj i wrzuć do gotujacej się wody z 2 łyżkami cukru. Podgotuj 5 minut. Zawiń marchewkę w mięso i piecz w nagrzanym piekarniku ok 30 minut Podawaj z pieczonymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej