
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka porkój w cienkie plastry. Z jednej strony posyp przyprawą Knorr z drugiej posmaruj musztardą.
Krok 2
Marchewkę wyszoruj i wrzuć do gotujacej się wody z 2 łyżkami cukru. Podgotuj 5 minut. Zawiń marchewkę w mięso i piecz w nagrzanym piekarniku ok 30 minut Podawaj z pieczonymi warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej