Roladki z indyka z młodą marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z indyka z młodą marchewką

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka porkój w cienkie plastry. Z jednej strony posyp przyprawą Knorr z drugiej posmaruj musztardą.

Krok 2

Marchewkę wyszoruj i wrzuć do gotujacej się wody z 2 łyżkami cukru. Podgotuj 5 minut. Zawiń marchewkę w mięso i piecz w nagrzanym piekarniku ok 30 minut Podawaj z pieczonymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej