Roladki z indyka z młodą marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z indyka z młodą marchewką

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka porkój w cienkie plastry. Z jednej strony posyp przyprawą Knorr z drugiej posmaruj musztardą.

Krok 2

Marchewkę wyszoruj i wrzuć do gotujacej się wody z 2 łyżkami cukru. Podgotuj 5 minut. Zawiń marchewkę w mięso i piecz w nagrzanym piekarniku ok 30 minut Podawaj z pieczonymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej