Roladki z indyka z młodą marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z indyka z młodą marchewką

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka porkój w cienkie plastry. Z jednej strony posyp przyprawą Knorr z drugiej posmaruj musztardą.

Krok 2

Marchewkę wyszoruj i wrzuć do gotujacej się wody z 2 łyżkami cukru. Podgotuj 5 minut. Zawiń marchewkę w mięso i piecz w nagrzanym piekarniku ok 30 minut Podawaj z pieczonymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z indyka z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej